måndag 23 april 2012

Flyga högt

Författare: Katarina von Bredow
Genre: Kärlek och vänskap
Sidor: 315
Förlag: Rabén&Sjögren
Serie: -
Utgivningsår: 2011
Originaltitel: -
Översättare: -
Övrigt:  Passar att läsa i åldern 11-15 år.

 
Handling: Vendela är femton år och har just börjat nian efter sommarlovet. Vendela och hennes bästis Tove är kära i två killar, Nils och Loke, som också är bästisar. Vendela och Tove planerar att det ska bli de fyra som umgås och hänger med varandra.

Den tredje dagen i skolan dyker en ny tjej upp i klassen som heter Silja och som inte följer de oskrivna reglerna och varken gör eller säger det självklara. Hon blir direkt osams med Emelie, den coolaste tjejen i klassen och det får tråkiga följder. Vendela däremot blir snabbt kompis med Silja som visar sig vara ganska cool och vågar vara sig själv.

En dag frågar Silja om Vendela vill följa med på en fest. Vendela vill väldigt gärna men Tove säger nej. Vendela bestämmer sig för att gå utan Tove, men festen urartar och Vendela dricker lite för mycket alkohol. Hon somnar under festen och när hon vaknar är det redan morgon. När hon berättar för Tove att hon gick på festen blir Tove jättearg och de kanske inte kan bli vänner igen. Dessutom gillar Tove inte Silja och det gör henne ännu argare. Vendela tvingas välja mellan kärlek och vänskap.

Omdöme: Det här är en bra bok som beskriver hur annorlunda det kan bli när det kommer en ny person till klassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...