lördag 28 april 2012

Monica Zak

Monica Zak har skrivit böcker för barn och unga i nästan fyrtio år. Ofta handlar de om de ensamma och utstötta. Inspiration får hon under sina resor och i möten med gatubarn och tiggare, indianer och nomadfolk.

Monica föddes i Dresden 1939 med en svensk mor och en tjeckisk far. De lämnade Tyskland i sista minuten. Efter gymnasium och journaliststudier började Monica på Aftonbladet i Stockholm. 1966 lämnade hon Sverige för att tillsammans med sin man segla till Latinamerika. Resan var beräknad att ta ungefär ett år, men Monica blev kvar i sex år och kom att tycka mycket om den latinamerikanska kulturen och människorna där.

Under den perioden och under hennes många återbesök fick Monica mängder med intryck och upplevelser som skulle komma att bli stoff till många artiklar och böcker. Hon ser barn och ungdomar som sin viktigaste publik och hennes böcker är i huvudsak skrivna för dem.

Böcker hon har skrivit som jag har läst är:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...