måndag 14 maj 2012

Pilträdens systrar - Vänskapen växer

Författare: Ann Brashares

Genre: Äventyr, svek, kärlek, vänskap
Sidor: 326
Förlag: Bonnier Pocket
Övrigt: Passar åldern 12-15.

Handling: Ama, Polly och Jo är och har alltid varit bästisar, men det känns som om de glider ifrån varandra mer och mer. Jo har rödblont hår och klär sig alltid i den look som råkar vara inne just då. Polly har ljusbrunt hår och är lite knubbig. Ama och hennes familj kommer från Ghana men har flyttat till USA. Hon har långt svart hår och mörka ögon.

Jo och hennes mamma flyttar ut till deras sommarstuga och Jo börjar umgås med coolare, äldre tjejer. Hon träffar en snygg kille men så kommer hans ex och det uppstår massa problem. Hon får också reda på att hennes föräldrar kanske ska skilja sig.

Polly anmäler sig till en modellskola och blir så uppslukad av det att hon helt glömmer bort sina vänner. Varför har hennes mamma, Dia, inga saker i sin ateljé? Vad gör hon där egentligen?

Ama får ett sommarstependium och kan välja tre olika kurser. Hennes förstahandsval är sommarskolan i Andover, hennes andrahandsval att jobba åt en hjälporganisation för låginkomstsfamiljer i Virginia och hennes tredjehandsval ett studieläger som anordnas av ett universitet i Baltimore. När hon har får brevet med svaret så är det inget av det hon har valt, utan ett vildmarksläger.

Var och en av bästisarna har problem, tänker på sina egna liv och glömmer bort sina bästisar. Ska de kunna bli vänner igen? Ska deras problem lösas eller bara bli ännu värre?

Omdöme: Jag har läst den här boken tre gånger och tröttnar aldrig på den, i alla fall inte än.
Betyg: 8/10


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...