tisdag 19 juni 2012

Tidvatten

Författare: Helen Dunmore

Genre: Fantasy, spänning
Sidor: 288
Förlag: B Whalströms
Övrigt: Del 2 i serien om INGO. Det finns tre böcker i serien. Passar åldern 9-12.

Handling: Syskonen Sapphire och Conor kan inte glömma de fantastiska äventyr som de upplevt i havsriket Ingo. De längtar efter att återse sina vänner där nere, och de är fortfarande övertygade om att deras pappa lever. De måste bara hitta honom... Men allt verkar svårare nu när de flyttat från sin lilla stuga vid havet och lämnat klipporna som varit deras port till Ingo. Mamma ville börja ett nytt liv i den lilla kuststaden St Pirans. Hon ville komma bort från de uppslitande minnena i samband med att pappa försvann ute till havs ett år tidigare. Och djupt nere i Ingo, långt under ytan, växer sig ett hot starkare. Tidvattensknuten, den som hindrar tidvattnet att forsa fritt, är på väg att lösas upp och brista. Gör den det, kommer Ingo att översvämma sina breddar och lägga mer mark under sig. Sapphire och Conor har en uppgift större än allt annat - de måste stoppa tidvattnet...

Omdöme: Jag gillar hur Helen skriver sina berättelser. Boken har lite sorglig handling, om att deras pappa lämnade de, vilket gör att boken blir lite mer verklig och mänsklig.
Betyg: 7/10Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...