lördag 14 juli 2012

Fem tillsammans igen

Författare: Enid Blyton
Genre: Deckare, spänning

Sidor: 182
Förlag: Citadell
Serie: Fem-böckerna
Utgivningsår: 2006
Originaltitel: Five Togheter Again
Översättare: Kerstin Lennerthson
Övrigt: Passar åldern 9-12. Ingår i en fristående serie med jättemånga böcker om de fem som skrevs redan 1942-1963.

Handling: Georges hembiträde Johanna har fått scharlakansfeber. Hon och Georges föräldrar måste därför hållas isolerade. För att inte smittas åker femgänget till gården Stora Gryt som ägs av farbror Hayling, en släkting dem.


När de är i Stora Gryt beslutar de sig för att tälta på ängen. När de ska resa sitt tält ser de en massa husvagnar som tillhör Tappers resande cirkus. De frågar om de får tälta där och efter en lång konversation får de det.


På natten ser Jenny, som är Stora Gryts hembiträde, en skugga som sakta hasar upp för tornet där farbror Hayling har sina viktiga papper. Morgonen därpå upptäcker femgänget att någon har varit där inne för de viktiga papperna är borta...


Omdöme: Femböckerna är spännande och bra även om de skrevs för länge sedan. Man kan leva sig in i de mysiga och mystiska engelska miljöer böckerna beskriver. Det är också lätt för läsaren att identifiera sig med någon i gänget eftersom alla är så olika som person.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...