måndag 16 juli 2012

Johanna Thydell

Johanna Thydell föddes i Småland den 14 november 1980.
Hon är en svensk författare och har alltid gillat att skriva.

Vid 17 års ålder bestämde Johanna sig för att det var dags att ta tag i sina skrivdrömmar på riktigt. Hon ringde därför lokaltidningen Värnamo Nyheter och fick, efter ett skrivprov, jobb som krönikör. På denna redaktion spenderade hon också sin gymnasiepraktik, vilket ledde till flera somrars vikarierande som lokalreporter. Johanna frilansar fortfarande för tidningen.

Efter tre år på det naturvetenskapliga programmet på Finnvedens Gymnasium ville Johanna se om skrivandet var något hon faktiskt skulle kunna syssla med i framtiden, inte enbart i tidningsform. Hon bestämde sig därför för att söka till skrivarkursen Skapande Svenska i Jönköping, och kom in. Efter året i Jönköping valde Johanna att gå ytterligare en skrivarkurs, nu på Fridhems Folkhögskola i Svalöv. 2001 flyttade hon ännu en gång, nu till Stockholm, där hon fortfarande bor. Anledningen var att läsa fristående kurser på Stockholms universitet och samtidigt färdigställa debutromanen som hon påbörjat under skrivarkurserna.

Idag har Johanna Thydell skrivit tre romaner som sålt i över 150 000 exemplar bara i Sverige och översatts till tretton språk. Johanna har nu hunnit etablera sig, inte bara som författare, utan även som föreläsare, både i Sverige och utomlands. Hon har också arrangerat skrivarkurser, skrivit manus och noveller, sommarpratat och fortsatt skriva krönikor för tidningar som exempelvis Stockholms City och Värnamo Nyheter.   Dessutom har hon recenserat ungdomslitteratur i Dagens Nyheter och gjort Tankar för dagen i Sveriges Radio.

Böcker hon har skrivit som jag har läst är:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...