söndag 8 juli 2012

Kejsaren av Nihon-Ja

Författare: John Flanagan

Genre: Fantasy, spänning, kärlek
Sidor: 488
Förlag: B Wahlströms
Övrigt: Passar åldern 9-12. Del 10 av 11 i serien Spejarens Lärling.

Handling: Horace har svårt att hålla sig utanför en uppseglande konflikt under sitt uppdrag i kejsardömet Nihon-Ja och snart dras även spejaren Will in i stridigheterna.

HORACE ÄR FÖRSVUNNEN. Det har gått månader sedan han sändes till kejsarens hov i Nihon-Ja och han har varken återvänt eller sänt bud. Så Will, Evanlyn och Alyss beger sig iväg för att ta reda på vad som har hänt.
Det visar sig att Horace har gjort det förbjudna han har blivit indragen i en politisk maktkamp i det avlägsna riket. Senshikrigarna har gjort uppror och Horace har valt att stödja den avsatte kejsaren. Will och Horace måste nu hitta personer som vågar slåss mot de tränade Senshikrigarna. Samtidigt måste rivalerna Alyss och Evanlyn tillsammans söka hjälp hos ett mystiskt bergsfolk.

Omdöme: Jag måste säga att detta är min absoluta favoritbok i denna fantastiska serie. Jag gillar storyn och hur det slutar, särskilt kul är det med Alyss och Evanlyn som bråkar om Will och Horace. Men jag ska inte berätta för mycket... Läs dessa böcker, jag rekommnderar de starkt!
Betyg: 10/10


2 kommentarer:

  1. Visst är den braaa! Tycker det är roligt med det japanska temat ;)

    SvaraRadera
  2. Ja, favoritboken i serien hittills för min del. Men man vet ju inte, min lillebror håller på att läsa sista delen nu. Det går lite trögt för honom men han är snart klar och då ska jag läsa den. Har hört den boken är baserad på frågor som John har fått, ska bli spännande att läsa den!
    Kul med Japan, ja för omväxlings skull. Jag gillar verkligen kejsaren :)

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...