måndag 16 juli 2012

Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren

Sara Bergmark Elfgren föddes 1980 och är manusförfattare och har arbetat med både film och teve. Tillsammans med Mats Strandberg har hon skrivit Cirkeln och Eld, första och andra delen i Engelsforstrilogin.
Mats Strandberg föddes 1976 och är frilansjournalist och populär krönikör i Aftonbladet. Han debuterade 2006 med Jaktsäsong. Året därpå släpptes Bekantas bekanta som belönades med Silverpocket. Hans tredje roman, Halva liv, har fått strålande recensioner.Tillsammans med Sara Bergmark Elfgren har han skrivit Cirkeln och Eld, första och andra delen i Engelsforstrilogin.
Cirkeln har blivit en stor succé bland både kritiker och läsare. Boken gick som första ungdomsbok någonsin in på Dagens Nyheters kritikerlista. Cirkeln nominerades till Augustpriset med motiveringen: "Över det nedmonterade brukssamhällets helvetesgap för tonårshäxorna en motvillig kamp mot ondskan. Med hatkärlek till bysamhället, lojalitet med huvudpersonerna och stor lust för genren skapar författarna en egen mytologi ur ett myller av referenser."

Engelsforstrilogin är såld till ett tjugotal länder.

Priser och utmärkelser:
Bokbloggarnas litteraturpris för Cirkeln (2012)
Stora läsarpriset för Cirkeln (2012)
Böcker de har skrivit som jag har läst är:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...