måndag 16 juli 2012

Ursäkta att man vill bli lite älskad

Författare: Johanna Thydell
Genre: Vänskap, kärlek, dagbok, humor

Sidor: 245
Förlag: Alfabeta
Serie: -
Utgivningsår: 2010
Originaltitel: Ursäkta att man vill bli lite älskad
Översättare: -
Övrigt: Passar åldern 12-15.

Handling: Välkomna ska ni vara till livet med Nora Jonasson! Här älskar man människor som inte älskar tillbaka. Här pluggar man till prov man ändå misslyckas på. Här blir man bjuden på fester men orsakar istället katastrofer på balkonger. Här är man vän med vänner som plötsligt tycker att man är ett riktigt svin. Här tror man att man är på ett visst sätt men så är man tydligen inte det.


Tänk att det kan vara så svårt, livet. Fast Nora har det egentligen inte så förfärligt. Inte skär hon sig i armarna eller stoppar fingrarna i halsen, men ändå känns det som om hon inte duger, inte är tillräckligt smart, snygg, smal, cool.

Boken handlar om Nora Jonasson, som är 17 år. Hon har två bästa kompisar, Lisa som är allra närmast och får höra alla hemligheterna, och Jossan som är den hon varit kompis med längst. Lisa är vacker, får all uppmärksamhet och många killar. Dessutom har hon alltid de senaste mobilerna. Själv har hon Lisas förra avlagda mobil och ingen pojkvän.
När Nora av misstag fått Lisas pojkvän att göra slut med henne blir Lisa rasande. De är inte längre vänner och de undviker varandra. Det är tur att Nora har Jossan kvar i alla fall, men på senare tid har Jossan inte kunnat vara med Nora. Hon skyller på att hon ska på simtävling snart och måste träna mer.
Talar Jossan sanning och kommer Lisa och Nora bli vänner igen?

Omdöme: Jag tyckte att Nora var väldigt rolig ibland, dessutom har hon hittat på ett eget "Noriskt ordspråk" som är lite humoristiskt. En rolig bok!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...