måndag 10 september 2012

En sån där vidrig bok där mamman dör


Författare: Sonya Sones
Genre: Kärlek
Sidor: 318
Förlag: Bonnier Carlsen
Serie: -
Utgivningsår: 2012
Originaltitel: One of those hideous books where the mother dies
Översättare: Ylva Stålmarck
Övrigt: Passar åldern 10+

 

Handling: Efter sin mammas död tvingas Ruby att flytta till sin pappa i LA. Hennes pappa övergav hennes mamma innan hon ens var född och är även den kände skådespelaren Whip Logan, älskad av alla utom Ruby själv. I den svåra flytten måste hon lämna både sin pojkvän Ray och sin bästis Lizzie. Hon måste även vänja sig vid det nya livet i en stad där alla på ett eller annat sätt är kända, en "ny" pappa, ny skola, ny miljö och en enorm saknad efter sin mamma. Det enda som får henne att inte bryta ihop är mailkontakten med Lizzie och Ray. Men när mailen kommer mer sällan och blir mer ytliga förstår hon att allt inte är som det ska vara hemma i Boston.

Omdöme: Som vanligt är Sonya Sones böcker bra och en aning humoristiska. Jag gillar att den är skriven i diktform, det är de flesta böcker av Sonya Sones, det går mycket snabbare att läsa boken då. Om du ligger efter med bokrecensionerna i skolan så kan du läsa ut den här boken snabbt och skriva en recension om den. Det är inte dåligt det!
För att skriva så lite på varje sida får Sonya med väldigt mycket innehåll ändå, det gillas. Trots sina få ord blev berättelsen väldigt levande.

2 kommentarer:

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...