tisdag 23 oktober 2012

Sanningen om Alice

Författare: Rebecca James
Genre: Thriller
Sidor: 300
Förlag: Alfabeta (Tack för boken!)
Serie: -
Utgivningsår: 2011
Originaltitel: Beautiful Malice
Översättare: Eva Johansson
Övrigt: Passar åldern 15+

Var du glad, innerst inne? Var du glad att du blev av med henne? Din perfekta syster? Gladde du dig i hemlighet åt att hon dog?

Handling: Katherine har flyttat till Sydney på grund av att hennes lillasyster, Rachel, blev mördad. Det skedde under en fest, som Rachel inte ens borde ha gått på, hon var ju trots allt bara fjorton, men Katherine lät henne gå. Det visade sig vara ett misstag, för under den festen blev hon mördad.
Katherine fylls med sorg och skuld och orkar inte med allt tissel och tassel kring sin systers död, och därför får hon bo hos sin moster Vivien i Sydney. I skolan gör hon sitt bästa för att inte dra till sig uppmärksamhet och undvika kontakt med personer som vill vara vän med henne. Men när hon sedan möter Alice, en sådan där typisk populär och snygg tjej som alla vill umgås med, bjuder Katherine på en fest kan hon inte tacka nej.
Dessutom vill hon en enda kväll, bara en enda kväll bli den festande och glada Katie Boydell, den person hon egentligen är. Och när Alice sedan frågar Katherine om de kan bli bästa vänner så kan Katherine inte stå emot suget efter kompisar och tackar ja. Hon och Alice har väldigt roligt tillsammans, men när Alice helt plötsligt börjar visa upp konstiga sidor av sig själv så blir Katherine skrämd av det och försöker undervika henne. Men Alice dyker hela tiden upp och Katherine börjar inse att det fanns andra skäl till att Alice ville bli vän med Katherine - och det har inget med vänskap att göra...

Omdöme: I en del av boken så får man i vissa kapitel följa vad som hände den kvällen då Rachel dog och vissa handlar om...framtiden. Och så finns det ju såklart det som händer NU! Okej, det där lät krångligt, jag hängde knappt med själv...
Det var verkligen en bra bok!
Det är en väldigt känslosam bok, rolig, spännande och på ett ställe grät jag till och med. Och arg på Alice var jag hela tiden, eftersom man visste att hon skulle göra något hemskt! I stort sett var boken bra, faktiskt en ny favorit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...