fredag 16 november 2012

Utvald

Författare: P.C Cast & Kristin Cast
Genre: Crossover, fantasy
Sidor: 314
Förlag: Månpocket (Tack för boken!)
Serie: House of Night #3
Utgivningsår: 2010
Originaltitel: Chosen
Översättare: Catharina Andersson
Övrigt: Passar åldern 12+


Spoiler-varning om du inte har läst de tidigare delarna!

Handling: Zoeys värld är helt upp-och-ner! Mellan henne och hennes mentor och tidigare idol Neferet råder ett iskallt, mentalt krig. Neferet vet att Zoey skulle kunna avslöja hennes stora hemlighet för de andra vampyrerna. Men för att verkligen lyckas måste Zoey ha mer fakta - vad är meningen med allt konstigt som plötsligt händer? 

Neferet manipulerar skickligt Zoeys vänner att vända sig mot henne. Den enda Zoey kan anförtro sig åt är lustigt nog hennes ärkefiende Afrodite (också känd som "Haggan från helvetet"(jag bara älskar den beskrivningen på henne))!

Och så är det det här med Stevie Rae! Vad är hon egentligen? En vampyrzombie? Eller en riktigt ofräsch, känslokall fullblodsvampyr som inte bryr sig ett skit om hur man uppför sig i den moderna människo-vampyrvärlden, bara hon får dricka rejält med människoblod?


Dessutom är det den där lilla romansen mellan vampyrläraren Loren Blake, Zoey har ju redan en pojkvän, okej, två, men nu har hon ju tre. Hon har Heath som är hennes nästan-pojkvän, han verkar inte inse att de inte kan vara tillsammans längre nu när hon har blivit en vampyr. Hon har även Erik Night, som är hennes riktiga och underbara pojkvän som hon verkligen älskar. Och nu har hon ju också Loren Blake, den förbjudna kärleken mellan en lärare, men han är ju en vuxen vampyr och så himla snygg. Hur ska hon motstå honom?!
Zoey får kort sagt fullt upp med att skapa balans mellan ont och gott i världen även denna vecka! Tur för oss att hon är särskilt utvald och utrustad med superkrafter för att klara den uppgiften. Och att hon inte är en tjej som tar skit från de stora och stygga ...


Omdöme: För den som söker vansinnigt attraktiva vampyrer, en tonårig flicka och lite romans finns svaret i House of Night-serien. Här finns den tonåriga ångesten, monotont beskriven, en hjältinna, en grupp vänner/medhjälpare och en hälsosam dos av åtgärder. House of Night-serien utspelar sig en värld där vampyrer och människor lever sida vid sida, men inte i harmoni. Valda tonåringar "märks" under sin uppväxt med en tatuering, i form av en halvmåne, i mitten på deras panna.

Det är en riktigt bra bok/serie som du absolut borde läsa om du gillar spännande vampyrböcker med mycket kärlek!

Den här boken talar om hur lätt en lögn, ett rykte kan få ens bästa kompisar att vända ryggen åt en. Jag har suttit och svurit över Zoeys mentor Neferet bara för hon är så vidrig. Som de säger i boken: Ljust är inte alltid gott och mörkt är inte alltid ont.

Den är verkligen lika bra som de två första! Det är absolut en sträckläsarbok (serie). Jag hoppas att hela serien kommer att hålla måttet, även i den svenska översättningen, som jag tycker har varit jättebra!

En riktigt bra crossover! Läs den!


4 kommentarer:

 1. Skulle läsa recensionen om det inte var spoilervarning på den ;)

  Ser att du läser "Himlen Börjar Här", vad tycker du om den hittills? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du kan ju börja med att läsa recensionen till den första boken, "Vampyrens märke", och kanske eventuellt läsa den! :D

   Jo, jag är kär i den! Jag sträckläste den igår och det kommer antagligen upp en recension nästa vecka. En underbar bok! ;D
   Vad tycker du om den då? :)

   Radera
 2. Sv: Jag ser också fram emot att (kanske) träffas på bokmässan! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vad bra att vi båda gör det! :)

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...