torsdag 20 juni 2013

Blunda och hoppa

Författare: Sarah Dessen
Genre: Kärlek, vänskap, feel-good
Sidor: 364
Förlag: Rabén & Sjögren (Tusen tack för boken!)
Serie: -
Utgivningsår: 2013
Originaltitel: This Lullaby
Översättare: Johanna Lindbäck
Övrigt: Utläst 18 juni 2013Handling: Remy har en krass syn på tillvaron, särskilt när det gäller kärlek. Kanske har det att göra med att hennes mamma är inne på sitt femte äktenskap och att hennes pappa stack innan Remy föddes. Hon tror på kort förhållanden utan större känslomässigt engagemang och att satsa på sig själv. Hon tar inga risker, lämnar inget åt slumpen och har jobbat stenhårt för att ta sig till Stanford, det prestigefyllda collage där hon ska börja till hösten.
Men så träffar hon Dexter; klumpig, slarvig och impulsiv - allt som Remy avskyr. Och han vägrar spela efter Remys regler.

Omdöme: Detta var min första bok som jag läser av Sarah Dessen, och ni kan tro att jag hade höga förväntningar efter att ha hört mycket gott om hennes tidigare böcker. Man kan säga att jag var nyfiken och taggad till hundra procent. Jag blev inte besviken, Dessens bok är en humoristisk och mysig kärlekshistoria med en strimma sorg. Nu äntligen förstår jag vad alla pratar om! Att sitta ute i sommarsolen med en bok av Dessen i handen är guld värt, jag förstår inte varför jag inte har läst någon bok av henne förut. Redan förra sommaren pratades det om hur bra Sarah Dessen var och hennes böcker cirkulerade på många bokbloggar. Jag känner verkligen att sommarkänslan håller i sig från första till sista sidan!

Jag gillar hennes karaktärer och hennes sätt att bygga upp de på, de har ett djup. Remy är, ur mitt tycke, en bra huvudperson som utvecklas avsevärt under bokens gång. Av vad jag har hört och förstått så brukar det ofta vara så i Dessens böcker, att huvudpersonen i slutet har utvecklats. Dock så var Remy inte min favorit, jag kunde störa mig på henne ibland pga vissa val hon gjorde, men mestadels gillade jag henne.
Min favoritkaraktär däremot, det är Dexter! Han var så härlig, underbar personlighet och humortistisk. En av mina favoritscener ur boken var Remys och Dexters första möte, redan då blev jag fäst vid och fick upp ögonen för Dexter. Även mamman, Dexters band och Remys kompisar fattade jag tycke för.

Det som gör Dessens bok så härlig att läsa är inte bara de fantastiska karaktärerna eller det underbara språket, boken har flyt och blev aldrig tråkig att läsa, därför blir det lätt så att den sträckläses. Riktigt härlig och underhållande läsning är vad det är, även storyn fångar upp en.

Blunda och hoppa är en typisk sommarbok som kan rekommenderas till såväl vuxna som tonåringar. Som sagt: att sitta ute i sommarsolen med en bok av Dessen i handen är guld värt - och det var precis vad jag gjorde under bokens gång! Nu vill jag ha mer av Sarah Dessen!


2 kommentarer:

  1. Hmm.. ärligt talat tyckte jag aldrig den här boken blev så bra. Försöker dock ge Sarah Dessen en ny chans =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte? Åh, vad tråkigt :/ Det tycker jag absolut att du ska göra, hon förtjänar en andra chans :D

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...