måndag 17 februari 2014

Minirecension x 4: Seriealbum & novell

Aurore

Författare: Enrique Fernandez
Genre: Seriealbum, fantasy
Sidor: 53
Förlag: Ordbilder media (Tack för boken!)
Serie: -
Utgivningsår: 2012
Originaltitel: Aurore
Översättare: Lena Noréus
Övrigt: Utläst 4 september 2013

Omdöme: Efter att ha hört gott om Enrique Fernandez böcker av både Miriam och Elen blev jag naturligtvis nyfiken på vad detta kunde tänkas vara för talangfull snubbe. Och jag måste bara säga att jag tycker att illustrationerna är underbara! Mycket vackra och fantasifulla och jag gillar att det är ritat i pastellfärger. Historien är vid första intrycket lite märklig, men efter en andra läsning är det klarare. Jag störde mig dock på att man hoppade in så plötsligt mitt i handlingen och inte visste t.ex hur Aurore hade förlorat minnet.
Jag tycker att den är underhållande under tiden man läser men det är inget som fastnar en lång tid efter att man har läst klart den. Det som gjorde störst intryck på mig är helt klart illustrationerna. Men jag tycker också mycket om de två karaktärerna Aurore och Vokko. Rödtotten gillade jag väl inte så mycket direkt i början, men det slutade med att jag älskade henne. Kort sagt tycker jag att det är ett fint seriealbum med lysande illustrationer. Jag ser fram emot att läsa Den glädjelösa ön (som jag har hört mer gott om).
_________________________________________________________________________________

Sommarblues (Lou! #2)

Författare: Julien Neel
Genre: Seriealbum
Sidor: 48
Förlag: Wibom Books
Serie: Lou #2
Utgivningsår: 2009
Originaltitel: Mortebouse
Översättare: Lotta Riad
Övrigt: Utläst 5 augusti 2013

Omdöme: Tidigare har jag läst Förälskelser och Laser Ninja i Lou!-serien och detta är en riktigt charmig och rolig serie. Illustrationerna är jättegulliga och det känns extra lyxigt att de är helt i färg.
_________________________________________________________________________________

Busskyrkogården (Lou! #3)

Författare: Julien Neel
Genre: Seriealbum
Sidor: 48
Förlag: Wibom Books
Serie: Lou #3
Utgivningsår: 2010
Originaltitel: Le cimetiére des autobus
Översättare: Lotta Riad
Övrigt: Utläst 6 augusti 2013

Omdöme: Jag tycker tyvärr att Lou dalar bok för bok. Jag har läst alla förutom första och sjätte delen nu (första har tyvärr inte funnits inne de gånger jag har lånat böckerna :/), alltså andra, tredje, fjärde och femte delen i serien. Och hittills har böckerna som sagt bara dalat under seriens gång, förutom femman som jag nog tycker är bäst än så länge. I Busskyrkogården blir tonen lite allvarligare och jag saknar lite den lättsamma känslan, men Neel gör det bra ändå. Något jag tycker att Neel verkligen lyckats med är utvecklingen, att visa att Lou växer upp genom serien.
_________________________________________________________________________________

Om himlen smälter

Författare: Hassan Loo Sattarvandi
Genre: Novell, kärlek
Sidor: 28
Förlag: Novellix
Serie: -
Utgivningsår: 2012
Originaltitel: Om himlen smälter
Översättare: -
Övrigt: Utläst 11 oktober 2013

Omdöme: Jag och noveller går inte ihop. Nu har jag fått det bevisat för mig en gång för alla. Jag föredrar helt enkelt långa historier som man fastnar i, lär känna karaktärerna och (förhoppningsvis) blir bästa vän med dem och som man sedan saknar när man har läst ut den, istället för korta snuttar som man kanske aldrig riktigt kommer in i förrän de är slut. Jag vet inte, jag har nog alltid tyckt att noveller ofta är...aningen tråkiga. Ja, om det inte rör sig om värsta underbara fantasynovellen då, för sådant tycker jag faktiskt om (särskilt gillar jag Viggos noveller, så kika in där och läs! Inte bara fantasy, men ändå).
Om himlen smälter är en fin och poetisk novell om kärlek, men jag fastnar inte tyvärr. Sattarvandi lyckas inte riktigt fånga upp mig och jag klickar inte med novellen. Annars är det helt okej läsning och vackert språk.
_________________________________________________________________________________


6 kommentarer:

 1. Seriealbumen Lou! verkar så fina!!

  SvaraRadera
 2. Det är bra det Alba, läs lite franska serier så att du får lite allmänbildning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha, det kan jag gott behöva Liv, men då ska jag väl inte läsa franska serier, eller? ^^

   Radera
 3. Alba! Har taggat dig att göra TMI-taggen på Bookfinger :)

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...