söndag 9 november 2014

Sisterhood of the World Bloggers Award

Jag har blivit nominerad att göra Sisterhood of the World Bloggers Award. Tack så mycket till Amanda på Bokpandan, Liza på Iregnet, Ella på Mittimellan och Viggo på Bookfinger som nominerade mig!Här är de enkla reglerna man ska följa:
 1. Tacka bloggaren som nominerade dig, och länka till deras blogg.
 2. Ha med Sisterhood of the World Blogger Award-loggan i ditt inlägg.
 3. Svara på de tio frågorna som du fått.
 4. Nominera 10 andra bloggare och fråga de tio frågor.
Det är allt man måste göra, svårare än så är det inte. Eftersom jag har blivit nominerad fyra gånger så har jag fyrtio frågor att svara på, vi sätter gång och startar med Amandas frågor!

Amandas frågor:

1. Om du flyttade till New York/London för att dela lägenhet med en karaktär i ett år, vem skulle du välja?
Hmm, svårt...bara en? Seriöst? Jag som har så många jag vill välja! Okej, jag kan inte låta bli att välja Hermione, såklart. Världens bästa karaktär ever, vi är soulmates! Och Augustus Waters, det vore något. Eller (unga) Bilbo Baggins, han är ju för mysig. Jag tror att vi skulle komma bra överens, ha sjukt roligt tillsammans och bli riktigt bra kompisar.

2. Vilken film önskar du fanns som bok också?
Jag vet inte...kommer inte på någon direkt för tillfället.

3. Finns det en bok du läst fler gånger än någon annan?
Ja, flera! Det självklara svaret är ju Harry Potter-böckerna. De har jag läst hur många gånger som helst, och såklart är de alltid lika bra <3 Men bortsett från det har jag läst Twilight riktigt många gånger och Det blåser på månen vet jag inte hur många gånger jag har läst.

4. Vilken bok önskar du att du har skrivit?
Uh..hur ska jag kunna svara på den här frågan? Återigen, det finns så många.. Först och främst de där självklara svaren, Harry Potter (dah...det kunde ni ha förutsett), Sagan om ringen (Tolkien uppfann i princip genren fantasy (eller? Det skulle man väl kunna säga?)), The Hunger Games, Divergent (ja, faktiskt). Annars skulle det vara rätt trevligt att vara hjärnan bakom A Song of Ice and Fire, jag avgudar den serien. Eller kanske The Fault in Our Stars, en bok som verkligen berör.

5. Om du fick låna en karaktärs superkraft/förmåga/ras/karaktärsdrag/utseende, vem, vad och varför?
Jag skulle inte ha något emot att vara lika kick ass och skicklig med bågen som Katniss. Men jag tror ändå att jag väljer Hermione - hon är asgrym på alla sätt och vis. "The brightest witch of her age".6. Säg att du ska leka kiss, kill och marry genom att lotta tre karaktärer och tvingas välja vem du ska kyssa, mörda eller gifta dig med utav de tre. Vilka blir det?
Nu blev det svårt, alla mina book boyfriends.. *beslutsångest* Augustus, St.Clair, Finnick, Peeta, Four, Daemon, Dorian, Newt... Kiss eller marry, men vem?
Kiss: Augustus Waters från The Fault in Our Stars, marry: Fffffiinpeeetfffour, ja okej, Four från Divergent, och kill: Umbridge tror jag? Usch.

7. Vilket land vill du läsa mer från?
Alla antar jag, men Asien eller Afrika skulle vara roligt. Sedan gillar jag ju böcker som utspelar sig i England (läs London) och Paris.

8. Vilken bok skulle du rekommendera andra att köpa i julklapp?
Det beror mycket på personen och vad han/hon tycker om att läsa. Men självklart rekommenderar jag de där "vanliga" standardsvaren, Harry Potter, Hunger Games osv. The Fault in Our Stars, En man som heter Ove och Undret skulle jag också rekommendera.

9. Välj en favoritrecension som du eller någon annan skrivit i år!
Jag har inte direkt någon speciell favorit men jag tycker att Elvira skriver väldigt fina recensioner och Mimmis är så personliga att det märks mycket väl att det är just Mimmi som skriver!

10. Vad är det bästa med att bokblogga?
Allt! Att få uttrycka och dela sin känslor och tankar om böcker med andra, precis lika bokgalna bloggare som en själv. Man får lära känna så många andra underbara människor, vilket jag är otroligt glad över. Jag har lärt känna väldigt många och det finns inget som är så roligt som att prata med er! <3 Och sedan är det ju inte helt fel att få en massa gratis recensionsexemplar.. ;)


Lizas frågor:

1. Finns det någon genrer som du inte läser?
Jag brukar inte läsa facklitteratur, biografier eller memoarer, jag är inte så mycket för sådant.

2. Nämn en eller flera böcker som du skulle vilja att filmatiserades (såna som inte redan blivit det)?
Rör mig inte!, Jellicoe Road och The Selection skulle jag vilja se som film.

3. Föredrar du serier eller stand-alones?
Jag gillar bägge väldigt mycket, men jag föredrar nog serier skulle jag tro. Jag älskar att läsa fortsättningen på en riktigt bra bok!

4. Vilken bok är din guilty pleasure?
Kan inte komma på något särskilt, jag skäms inte direkt för vad jag läser.

5. Påverkar årstiderna vad du läser, t.ex att du är sugen på thrillers på vintern men romantiska draman på våren?
Ja, det tror jag nog. Jag läser gärna somriga och mer lättsamma böcker under sommaren t.ex, även om jag såklart läser mycket annat blandat också.

6. Beskriv dig själv/ditt humör med en boktitel?
Allt jag säger är sant. Fast jag tyckte väldigt mycket om Elviras svar, Född fenomal, för visst är jag det ;)

7. Om du skulle läs en biografi/memoar om vilken person som helst på jorden, vem skulle det vara?
Om det nu någonsin skulle hända så skulle det nog vara J.K. Rowlings biografi. Det skulle vara himla intressant och roligt att läsa om hennes liv, innan och efter Harry Potter.

8. Om du skulle få bo i en bokvärld för en dag, vilken skulle det vara?
Hogwarts lätt! Det skulle ha varit fantastiskt!


9. Vilken bok har du läst flest gånger?
Svarade på frågan förut, Harry Potter, Twilight och Det blåser på månen.

10. Nämn en bok som inte många känner till som du skulle rekommendera?
Kanske Det blåser på månen? Eller Larklight och Spejarens lärling.

Ellas frågor:

1. Om du bara hade fått träffa en karaktär från en bok/film/serie i verkligheten, vem hade du valt?
Ohohoho, hard one. Återigen standardsvaret, Hermione Granger, kommer jag någonsin sluta? Skulle inte tro det. Jag skulle väldigt gärna vilja träffa Bilbo Baggins också, precis efter hans i äventyr i The Hobbit.

2. I vilken bok/serie/films fiktiva värld hade du velat leva?
Det är två stycken jag verkligen skulle vilja leva i. Hur gärna vill man inte studera på Hogwarts? Och vem vill inte tillbringa resten av sin livstid i Middle-Earth? Det vore väl ändå underbart...


3. Vilket är det bästa äventyret du varit på?
Fiktivt eller verkligt? För fiktiva har jag hur många som helst.

4. Vad ser du mest fram emot just nu?
Just nu ser jag fram emot att få sätta mig och skriva på min novell och att få läsa Allegiant. Sedan ser jag också sjukt mycket fram emot The Hobbit: The Battle of the Five Armies och Mockingjay. AAH!5. Vilken karaktär från en film, tv-serie eller bok vill du ha som bästa vän?
Hermione, surprise surprise! Men förutom henne skulle jag nog vilja vara bästa vän med Arya Stark, tuffare tjej finns inte! Hon är verkligen hur härlig och cool som helst. Jag älskar allt med henne från personlighet och attityd till stil.
6. Vilken bok skulle du vilja läsa för första gången igen (om du bara fick välja en)?
Hm, jag vet inte riktigt. Svarar väl som Viggo att det skulle vara trevligt att läsa Cirkeln igen utan att veta hur allt skulle gå. Jag är något av en mästare på att spoila för mig själv.. ;)

7. Vilken bok har berört dig allra mest?
Det finns så otroligt många böcker som har berört mig, varje bok berör mig på sitt eget sätt. Harry Potter, The Hunger Games, Sagan om ringen, The Fault in Our Stars och Undret är några exempel.

8. Hur ser en perfekt dag ut för dig?
Bara en massa bra händelser och att allt går bra för mig :) Och en kopp te på det! ;)

9. Vilket är ditt favoritminne från den senaste veckan?
Jag kollade på dem bägge Hobbit-filmerna igår, hehe... ^^

10. Vilken bok har hållit dig uppe längst bara för att du inte kunde sluta läsa?
Det finns väldigt många sådana... För att nämna någon specifik så kan jag säga Unearthly av Cynthia Hand som jag bara inte kunde sluta läsa. Ser fram emot fortsättningen som jag nyligen köpte och står och väntar i bokhyllan!

Viggos frågor:

1. Bästa plot-twist/oväntade händelse i någon bok? Spoilervarna gärna!
Jag tycker att hela The Maze Runner är ganska full av plot twists och överraskande händelser.


2. Den scen i någon bok som lockat fram starkast känslor hos dig? Återigen, spoilervarna!
Jag satt och grät till större delen av The Fault in Our Stars, i princip hela boken, bara för att det var så sorgligt. Och antalet gånger jag har gråtit till Harry Potter går inte att räkna... Bland annat grät jag floder när (spoiler) Dobby dog, lite pinsamt eftersom jag satt och grät och snorade i en biosalong full med andra människor.. Freds död tog också riktigt hårt på mig, samt Snapes, Sirius, Dumbledores och fler (slut på spoiler)

3. Om du själv skulle skriva en bok, vad skulle den handla om/ha för tema?
Det skulle lätt vara en fantasybok, ganska självklart eftersom jag alltid har älskat fantasy och verkligen brinner för det. Eller kanske en vanlig ungdomsbok.

4. Vilken är din absoluta favoritbok, och varför?
HARRY POTTER!! Jag tror egentligen inte att jag behöver utveckla det här svaret. Det är den bok/serie jag har skrattat mest åt, gråtit mest av, har mest minnen från och läst flest gånger. Det är en serie som har allt och som jag aldrig tröttnar på. Jag växte upp med Harry Potter och det är en del av mig. Harry Potter är helt enkelt magisk <3
5. Kollar du på några bok-relaterade TV-serier? Vilka?
Ja, några stycken. Bland annat Game of Thrones som jag älskar älskar älskar och även Sherlock <3

6. Vilken bok ser du fram emot att läsa mest just nu?
Just nu kan jag inte vänta på att få sätta tänderna i Fantastic Beasts and Where To Find Them, Allegiant och Hallowed.

Mina frågor:

1. Har du något/några favoritbokcitat? Vilka?
2. Vilka är dina OTP:s?
3. Har du några "book boyfriends"?
4. I vilken fiktiv värld från en bok eller film skulle du vilja leva i?
5. Favoritserie? Varför?
6. Kollar du på några TV-serier? Vilka?
7. Vilken är din favorit bok-till-film/tv-serie adaption?
8. Vilken är din favorit side kick-karaktär?
9. En bok du önskar dig i julklapp?
10. Vilken var den senaste filmatiseringen av en bok du kollade på och vad tyckte du om den?

Jag är ganska säker på att de flesta redan har gjort den här, men jag nominerar:
Miriam
Liv
Emilia och Jennelie
Cecilia
Rebecca
Zozzo
Andrea


8 kommentarer:

 1. Även jag nominerade dig. http://nellonsbokblogg.blogspot.se/2014/10/the-sisterhood-of-world-bloggers-award.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det måste jag ha missat att se! *skäms* Gör helt enkelt en uppdatering av inlägget och lägger till dig och dina frågor. Tack så jättemycket Nelly, jag blir så glad! :D

   Radera
 2. Jag svarade också "allt jag säger är sant" , på att beskriva sig själv Med en boktitel! ;) Förresten kul med en liten uppdatering av dig! Det har varit lite tyst här ett tag .. Så för att kolla är allt bra med dig? /Hannah :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jaså, vad roligt! ;) Ja, jo, jag har haft ganska fullt upp så det har tyvärr inte blivit så mycket tid till bloggande, men jag får hoppas att det vänder nu. Kul att du har saknat mig i alla fall :) Allt är toppen! :D

   Radera
 3. Åh blev så rörd när du skrev att du gillar mina recensioner <3 tycker himla mycket om dina med! ;D ochhåller helt med om Mimmi, man märker alltid att det är just hon som skriver :D
  HERMIONE ♡♡♡ HARRY POTTEEER är så roligt när du brinner så för det, får mig också på fangirl-humör ;)
  Har börjat se på GoT jag med, hardock inte riktigt fastnat än ..... :/ men håller med om Arya, coolare tjej får man leta efter! Men gillar också Daenerys :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det hoppas jag att du blev! Aww haha <3 ;)
   Alltså åh, Hermione, Harry Potter, aahh! OMG, SO MUCH FANGIRL!! Hahah toppen, finns ju inget så fantastiskt som Harry Potter <3 Jag fangirlar mest hela tiden ;)
   Har du? Gud vad kul! Jag är helt såld kan jag säga dig, och det hoppas jag på att du också blir så att vi kan fangirla tillsammans ;) Ja, jag älskar de bägge :D

   Radera
 4. Taack för nomineringen fina du =)

  Kommer nog inte hinna göra denna taggen dock, men tack ändå =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Åh, vad synd, men ser fram emot att höra annat av dig, det var ju ett tag sedan sist :D

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...