lördag 9 januari 2016

Mål och utmaningar 2016

Då har 2015 lidit mot sitt slut och är det dags att sätta upp målen för 2016. Jag tänker köra på ungefär samma mål, fast lägga till lite utmaningar. Här är alltså min bokiga mål för i år:

* Goodreads-utmaningen: att läsa 50 böcker.
Som vanligt sätter jag upp ett mål på Goodreads och deltar i den årliga läsutmaningen. Jag kör på samma antal i år som förra året. I och med att jag går i nian och det är en hel del nationella prov nu på vårterminen så är jag osäker på hur mycket tid jag kommer få över till läsning. Det mesta av min "lediga" tid lägger jag på att plugga. Bättre att sätta ett lägre mål och lyckas än att sätta ett högre och misslyckas. Right? Däremot hoppas jag självklart på att jag hinner läsa mer.* Läsa 20 böcker på engelska.
I år höjer jag med ytterligare fyra böcker, så får vi se hur det går.

* Avsluta 5 serier.
Jag fortsätter den eviga kampen med avsluta serier. Som jag har sagt tidigare så är jag en mästare på att påbörja serier för att sedan undvika att avsluta dem. Det är dags att jag tar mig i kragen och sätter igång med att avsluta lite serier nu och inte bara påbörja dem, haha.

* Nyårslöftestaggen
Mitt inlägg med den här taggen har inte kommit upp än, men håll utkik framöver! Även om det kanske inte direkt är någon utmaning eller liknande, utan mer en tag för skojs skull, så tänkte jag ta med den bland mina mål. Det vore kul att se hur många av böckerna jag visade upp som faktiskt blir lästa i år.

* Hylltömning 2016
I år tänkte jag delta i ett projekt som Nelly har startat, nämligen Hylltömning 2016, som börjar nu redan i januari. Projektet går ut på att vi ska minska antalet olästa böcker i våra hyllor. Jag har på tok för många olästa böcker ståendes i hyllan, så det här blir superbra.


Där har vi målen för 2016! Jag lägger till mål och utmaningar efter hand, så ni får gärna rekommendera mig om utmaningar och liknande. Jag hade också tänkt att kanske göra ett inlägg med de bästa böckerna under 2015 eller någon slags sammanfattning av årets läsning och bloggande osv, men vi får se hur det blir med det. Vad tycker ni?

Vad har ni för mål i år?

2 kommentarer:

  1. Att komma ikapp i några serier och bli av med lite hyllvärmare :)

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...