torsdag 23 juni 2016

Sommarläsningstaggen

Sommaren står nu för tröskeln och det är redan juni. Tiden går verkligen fort! Ibland lite väl fort... Det är redan dags för mig att säga farväl till min kära högstadieskola (som förvisso också är ett gymnasium, men jag kommer inte gå där eftersom de inte längre har den linjen jag vill gå) och säga hej till en helt ny skola. Nog om det! Precis som förra året tänkte jag prata lite om sommarens läsning och vad passar väl då bättre än att återigen göra Sommarläsningstaggen!

1. Vilka fem böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
Som vanligt är det såå många böcker jag vill hinna läsa i sommar! Tidigare i år läste jag Livet efter dig av Jojo Moyes och tyckte om den superdupermycket, så jag hoppas kunna klämma in en bok av Moyes i sommar också. Jag tänkte också fortsätta och avsluta några påbörjade serier, och då bland annat Crown of Midnight av Sarah J. Maas, Boundless av Cynthia Hand samt The Enchantress Return av Chris Colfer. Förra sommaren läste jag och tokälskade Since You've Been Gone av Morgan Matson. Därför känns det som en självklarhet att läsa en annan bok av henne i år, nämligen Second Chance Summer. Jag har ingen som helst koll på handlingen, men det oroar mig inte det minsta då det är just Morgan Matson som är författaren och jag har läst flera goda omdömen.2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Alltså, grejen är att jag faktiskt är sugen på bägge böckerna, men det har bara inte blivit av att jag har läst någon av dem ännu. Röd drottning av Victoria Aveyard verkar suverän, så jag måste verkligen se till att få den läst i sommar. När det kommer till Sista riket av Brandon Sanderson är det nog tjockleken som skrämmer mig lite. Jag påbörjade faktiskt boken förra sommaren, men av någon anledning glömdes den tyvärr av och jag fortsatte inte läsa. Men i år är det dags!3. Var är bästa stället att läsa på i sommar?
Svarar som förra året: i utesoffan på altanen.

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer läsa någonstans?
Det lär förmodligen bli sängen, som vanligt. Det lyckas alltid sluta med att jag hamnar i sängen istället för att sitta ute och läsa i solen. Men troligtvis lär det nog bli en del läsande utomhus ändå, särskilt i hammocken eller i soffan på altanen.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa? 
Jag har faktiskt ingen aning, men jag har höga förväntningar och hoppas på att det blir Second Chance Summer av Morgan Matson.

6. Vilken bok borde alla läsa i sommar?
Jag hoppar att tipsa om Dessens böcker, för jag brukar alltid tjata om dem ändå. Men om jag nu lite slugt ska smyga in ett tips i alla fall så kan jag ju säga att det som vanligt kommer ut en ny bok av henne på svenska i år som jag ser mycket fram emot att läsa, I dina ögon. Tidigare somrar har jag tipsat om Jandy Nelsons bok Himlen börjar här, men i år väljer jag att tipsa om hennes senaste bok, Jag ger dig solen, som är minst lika vacker och rörande. Om jag ska vara ärlig är den nog bättre än Himlen börjar här. Kring Valentines Day i år läste jag My Life Next Door av Huntley Fitzpatrick och tyckte om den jättemycket. Det är en söt och mysig kärlekshistoria som skildrar tonårskärlek väldigt fint. Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins är ett måste nu i sommar! Det måste vara en utav de bästa kärleksromaner jag har läst och den passar som handen i handsken nu på sommaren med sin spirande kärlek. En bok jag älskar att rekommendera är Since You've Been Gone av Morgan Matson som efter förra sommarens läsningen blev en ny favorit hos mig. Jag fullkomligt älskar den! Den bjuder på en fantastisk historia, vacker vänskap, realistisk och blomstrande förälskelse och enorm karaktärsutveckling. Ni bara måste läsa den! Förra sommaren läste jag en hel del bra böcker, varav The DUFF av Kody Keplinger var en av dem. Jag rekommenderar den till er som är ute efter en lättsam contemporary med en stor dos humor, men med lite mer djup i sig. Om ni vill ha fler tips på somriga böcker kan ni kolla in det här inlägget om sommarläsning som jag skrev förra året.


7. Strand eller hängmatta?
Stranden! Är det bara jag som tycker att hängmattor kan vara lite smått obekväma...?

8. Deckare eller roman?
Roman alla dagar i veckan!

9. Favoritgenre?
Fantasy och contemporary.

10. Tagga tre andra!
Jag taggar ingen specifik, men om du känner för att göra den, varsågod. Känn dig taggad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...