lördag 27 augusti 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 34

Bokbloggsfrågan anordnas av Barnboksbloggen och går ut på att man varje vecka svarar på en bokrelaterad fråga. Veckans fråga lyder:

Vad anser du, är bokbloggskommentarer idag ett minne blott? Får du fortfarande kommentarer? Skriver du själv kommentarer? Vilket forum är det som du numera håller kontakten med dina läsare och ni kan diskutera det du och andra bokbloggare har skrivit i dina inlägg?

Jag varken hoppas eller tror att bokbloggskommentarer idag är ett minne blott eller något som kommer att försvinna. Däremot kan jag föreställa mig att kommentarfunktionen användes mer flitigt för några år sedan då bloggar var något relativt nytt och mer eller mindre det enda sättet att nå ut till sina läsare. Så är det ju inte riktigt idag. Numera finns så många olika plattformer man kan använda sig av för att kommunicera med läsare, t.ex via Instagram och andra sociala medier. Personligen använder jag mig mycket av Instagram för att hålla kontakten med mina läsare och vänner. Enkelt, smidigt och framför allt tidseffektivt. Man behöver i princip endast skriva något kort och klicka på sänd eller något så simpelt som att gilla någons foto. Och sedan är det bara att skrolla vidare i flödet. Dessutom får man en notis så fort det händer något.

Kommentarer får jag fortfarande. Ibland mer, ibland mindre. Själv har jag tyvärr blivit ganska dålig på att kommentera på andras bloggar, samt även att svara på min egen. Tråkigt nog beror det nog mycket på lathet. Oftast läser jag bloggar via mobilen och då är det lite krångligare och besvärligare att kommentera. Ibland tänker jag komma tillbaka för att kommentera men glömmer ofta bort och ibland vet jag helt enkelt inte riktigt vad jag ska skriva. Tråkigt, men sant!


2 kommentarer:

  1. Tycker precis som du! :) Det borde bli enklare att kommentera via telefonen!

    SvaraRadera
  2. Tror absolut det här med att det är krångligt att kommentera på telefonen är en stor anledning till varför det minskat :( för jag tror de flesta läser bloggar på mobilen mest :)

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...