torsdag 27 oktober 2016

TBR Tagg

Någon gång i somras blev jag taggad av fina Siri på Sizzens blogg att göra TBR-taggen, men som vanligt är jag lite sen med att faktiskt göra den. Hur som helst, tusen tack för taggen Siri! Let's get to it!

1. Vilken bok har du inte kunnat avsluta?
För det mesta avslutar jag alltid det jag läser, oavsett hur dålig jag tycker att boken är, och kommer helt ärligt inte ihåg när jag senast lade ner en bok med avsikten att inte plocka upp den igen. Däremot händer det någon enstaka gång att jag läser en bok för att sedan "glömma bort" att fortsätta, fastän jag tycker att den är riktigt bra. Och jag förstår verkligen inte varför?!

2. Vilken bok har du inte läst än för att du inte har haft tid?
Eh, alla olästa böcker i bokhyllan? Ett av många exempel är Etuqiette & Espionage av Gail Carriger. Jag har tidigare läst och älskat hennes andra serie, Parasollprotektoratet, och har därför velat läsa den här hur länge som helst, men det lyckas alltid komma något mer intressant emellan.3. Vilken bok har du inte läst än, för att det är fortsättningen på en serie?
A Clash of Kings av George R.R. Martin. Egentligen handlar det väl inte så mycket om att det är fortsättningen på en serie, utan snarare om att varenda bok i serien är så himla bastant och tjock och tung att ta sig igenom. Men bortsett från det är det en fantastisk serie, både när det kommer till bokserien och tv-serien.4. Vilken bok har du inte läst än, eftersom den är helt ny?
Odinsbarn av Siri Pettersen köpte jag ganska nyligen och har därför inte hunnit påbörja den ännu, men jag ser verkligen fram emot att göra det med tanke på hur bra den verkar och hur mycket gott jag har hört om den.5. Vilken bok har du inte läst än eftersom du har läst en bok av samma författare och den tyckte du inte om?
Spring så fort du kan av Sofia Nordin. Fastnade inte alls för första delen, En sekund i taget.

6. Vilken bok har du inte läst än, för att du inte riktigt känner för det?
Många av de olästa blir bortvalda och bortprioriterade just för att man inte är på rätt humör eller känner för att läsa just den boken. För mig är en av dessa böcker Enklav av Ann Aguirre.7. Vilken bok har du inte läst eftersom den är gigantisk?
Det måste vara någon av dessa godingar - Drömgångare av Samantha Shannon och Sista riket av Brandon Sanderson. De är minst sagt enorma, men verkar sjukt bra!8. Vilken bok har du inte läst än, för att omslaget lockade och sedan visade det sig att den inte hade så bra recensioner?
Jag kan faktiskt inte komma på någon såhär på rak arm, men det finns säkert någon bland mina olästa böcker.

9. Vilken bok avskräcker dig mest från din olästa hög?
Jag tror att mitt svar på frågan får bli Svindlande höjder av Emily Brontë. För samtidigt som det vore roligt att läsa en klassiker så tar det emot lite, dels på grund av tjockleken och (kanske?) språket, men också för att det är just en klassiker.10. Tagga någon!
Jag tror att de flesta redan har gjort den här taggen, men om du inte har det, känn dig taggad!

1 kommentar:

  1. Svindlande höjder är faktiskt förvånansvärt lätt att läsa trots det faktum att det är en gammal klassiker, speciellt med de nya översättningarna och den är väldigt lik Jane Eyre i stilen. Skulle definitivt rekommendera den! :)

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...