fredag 25 november 2016

The Wishing Spell

Författare: Chris Colfer
Genre: Fantasy
Sidor: 448
Förlag: Little Brown Young Readers
Serie: The Land of Stories #1
Utgivningsår: 2013
Originaltitel: The Wishing Spell
Översättare: -
Övrigt: Utläst 28 december 2015

Handling: Alex and Conner Bailey's world is about to change. When the twins' grandmother gives them a treasured fairy-tale book, they have no idea they're about to enter a land beyond imagining: the Land of Stories, where fairy tales are real. But as Alex and Conner soon discover, the stories they know so well haven't ended in this magical land - Goldilocks is now a wanted fugitive, Red Riding Hood has her own kingdom, and Queen Cinderella is about to become a mother! The twins know they must get back home somehow. But with the legendary Evil Queen hot on their trail, will they ever find the way?

Omdöme: Jag har under en lång tid hört mycket gott om The Land of Stories, och nu när även jag har läst första delen kan jag inte annat än sälla mig till den stora skara som hyllar boken, för jag är helt såld! Jag har helt klart hittat en ny favoritserie!

Handlingen och själva konceptet, att det finns en alternativ värld där sagorna faktiskt är verklighet, är fantastisk och sagomiljön är alldeles magisk. Det finns ett driv i historien som gör att det är svårt att sluta läsa. Hela tiden inträffar något nytt eller så introduceras en ny karaktär och jag blir aldrig uttråkad. Det finns gott om oväntade händelser och twister, även om jag kunde förutse ett och annat. The Wishing Spell bjuder på ett svindlande fantasifullt och snabbt äventyr med mycket underhållning och skratt. Jag älskade varje sekund vi fick tillbringa i the Land of Stories!

Båda huvudkaraktärerna, tvillingarna Alex och Conner, är sympatiska och älskvärda, men framför allt fastnade jag för Conner som alltid tycks liva upp stämningen med sina klyftiga kommentarer, oavsett situation. Jag uppskattar också hur han försöker lösa situationer på sitt eget sätt. Tvillingarnas syskonrelation är så fin. Trots sina olikheter håller de alltid ihop och bryr sig verkligen om varandra. Däremot är Alex och Conner bara två av karaktärerna i en väldigt stor och bred rollista, varav vi redan känner till de allra flesta. Min personliga favorit är Goldilocks. Snacka om kick-ass!

Det enda negativa jag har att säga om boken är att vissa delar är aningen ologiska samt att en del lösningar var allt för enkla, men så är det ju en bok för barn i första hand.

Barn kommer definitivt att älska den här boken, men det betyder absolut inte att den inte är lämplig för vuxna, tvärtom. Om du är ute efter en bok med en rejäl dos av magi, humor och äventyr kommer du högst troligt att älska The Wishing Spell. Och om du precis som jag är ett Disney-fan som undrat hur det gick för Snövit, Törnrosa, Askungen och alla de andra efter sagans slut, då är det här helt rätt bok för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...