söndag 21 april 2013

Bokloggsjerka 19-22 april

Dags för veckans bokbloggsjerka! Om bokbloggsjerkan är något nytt för dig, klicka här för mer information! Helgens fråga lyder så här:

Att bokomslaget är viktigt för många har jag förstått, men hur viktig anser du att bokens titel är?

När jag lånar, köper eller i stort sett fyndar böcker finns det fyra olika anledningar som får mig att avgöra om jag ska läsa/skaffa boken eller inte. De anledningarna är omslaget, titeln, om boken är omtalad och berömd och, självklart, baksidetexten (som jag faktiskt inte alltid vågar mig på att läsa då jag helst undviker att bli spoilad, och ibland händer det att man blir det när man läser baksidetexten). Så svaret på frågan är att jag ofta kan lockas av en titel, såsom Kråkflickan, Jag väntar under mossan, Delirium eller Crank, och därför har den ganska stor betydelse. Vad gäller mig så frestas jag ofta av böcker med lite mystiska, roliga eller vackra titlar, ungefär som de böcker jag nämnde förut. Titlarna kan påverka mig på olika sett, de kan få mig att vilja läsa boken men också det motsatta.

Vad tycker ni? Är titeln mycket viktig eller har den ingen betydelse alls?9 kommentarer:

 1. För mig är omslaget nr 1 och sedan förstås om jag läst om eller fått den rekommenderad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så är det för mig med! Det är oftast de två punkterna som det står mellan :D

   Radera
 2. Jag gillar titlar. Vad tycker du om titeln "Där svartfåglarna dansar"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, jag tycker att det låter mystiskt, men ganska likt många andra titlar och kanske skulle den därför inte fånga mitt intresse :)

   Radera
  2. Tack för ditt svar.

   Radera
 3. Förutom titlar som innehåller mina trigger-ord så bryr jag mig inte speciellt mycket om vad en bok heter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, egentligen kanske det inte är så viktigt men titeln har faktiskt ganska stor betydelse för mig, fast omslaget har dock ännu mer betydelse :)

   Radera
 4. Jag tycker att titlar är viktiga, för de ska ju ändå representera boken (tillsammans med omslaget såklart). Sen tycker jag det är extra kul om man verkligen känner att titeln passar med boken. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller helt och hållet med dig! :D

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...