måndag 29 april 2013

Minirecension x 2: Att vara Nikki & Jagad av Meg Cabot

Författare: Meg Cabot
Genre: Chick-lit, feel good, kärlek
Sidor: 295 &  272
Förlag: Rabén & Sjögren (Tack för böckerna!)
Serie: Airhead #2 & 3
Utgivningsår: 2012
Originaltitel: Being Nikki & Runaway
Översättare: Maria Holst
Övrigt: -

(Spoilervarning för er som inte har läst första delen, Airhead!!)

Handling (har med en handling i alla fall):
(Att vara Nikki) Förut var Em Watts en helt vanlig tjej som hellre spelade tv-spel än flirtade med killar. Sedan hände den fruktansvärda olyckan. Plötsligt befinner sig Ems hjärna i supermodellen Nikki Howards kropp. Men Em är inte något supermodellämne och det nya livet blir långt ifrån fantastiskt. Hon tvingas manövrera sitt gamla liv i hemlighet, samtidigt som hon går i skolan och gör glammiga modefotograferingar. Hon kan inte berätta för sin bästis - killen som hon gillar - vem hon egentligen är, hon träffar knappt sin familj och det värsta av allt är att hon är övertygad om att företaget som har transplanterat hennes hjärna till supermodellens kropp tänker göra allt för att hålla operationen hemlig.
(Jagad) Sextonåriga Em Watts, som i Airhead fick sin hjärna transplanterad till supermodellen Nikkis kropp, är på flykt. På flykt undan skolan, jobbet, sin familj, sina vänner, sig själv. Alla hon bryr sig om är rasande på henne och hela hennes tillvaro är på väg att krackelera.

Omdöme: Efter att ha läst första delen, Airhead, ville jag genast ha tag i fortsättningarna. Detta är verkligen en lättsam och underhållande serie kryddad med lite romantik och spänning, något att rekommendera. Mot slutet serveras det en hel del oförutsägbara vändningar som gör det hela ännu mer spännande och desto svårare att sluta läsa. Det är skönt att läsa böckerna, för de är verkligen mysiga och lättsamma, även fast just handlingen känns lite konstig för en lättsam ungdomsbok, men trots det får Meg Cabot det att fungera som vanligt.
Precis som sin föregångare är Att vara Nikki och Jagad böcker som bjuder på mycket skratt men även lite gråt. Dock så är hela den här serien inte särskilt...trovärdig, men som sagt får Meg Cabot allt att fungera i alla fall (hur gör hon!?).

Jag kan störa mig aningen på slutet i Att vara Nikki, jag tycker att det är lite jobbigt att folk hela tiden ska ljuga för att skydda personen de älskar. Jag kunde också störa mig på att de flesta karaktärer var så sega med att komma på de mest självklara saker. Trots det så gillar jag karaktärerna (i alla fall det är meningen att man ska gilla, alltså inte Brandon eller Robert Stark), jag gillar särskilt Lulu och Stephen. Och jag fick mig en liten chock när Nikki dök upp, maken till gnällig besserwisser har jag nog aldrig stött på!

Airhead-serien är perfekt att läsa när man inte mår bra eller har en lässvacka (även fast jag inte hade något av det denna gång, när jag läste Airhead så hade jag lässvacka men Airhead botade den perfekt)! Serien är underhållande och lättläst, kanske inte någon ny favorit men absolut något att rekommendera! Jag har inte läst jättemycket annat av Meg Cabot, men har nu genast blivit sugen på det. Är det någon som har något bra tips på andra bra serier/böcker av Meg så får ni jättegärna kommentera.


4 kommentarer:

 1. Åh herregud! PRINCESS DIARIES, LÄS MÄNNISKA!
  Även Hemsökt är fantastisk!!! Washington D.C med. Har läst alla och ÄLSKAR!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir att läsa de alla, har länge varit nyfiken på Hemsökt så den lär jag ta tag i så snart som möjligt^^

   Radera
 2. Jag har också läst Hemsökt, men tyckte inte att den var så bra... En prinsessas dagbok-serien däremot är GRYM! Och Washington D.C. och Nu eller aldrig gillar jag också.

  www.bokhyllan.blo.gg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, vad synd :/ Jaså, nu blir jag nyfiken, kan ju inte direkt säga att serienamnet är särskilt lockande men har däremot hört mycket gott om serien så det ska bli spännande att se vad jag tycker om den! De ska jag kolla upp! :D

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...