onsdag 29 maj 2013

5 Books To Movies-Tag

För några dagar sedan blev jag taggad av Nelly att göra 5 Books To Movies-Tag som går ut på att man ska berätta om fem böcker man gärna skulle vilja se som film eller tv-serie. Låter inte det roligt? Jag försökte ha med böcker som ingen annan redan tagit. Vi kör gång!


1. Själlös - Gail Carriger
Själlös blev direkt efter att jag läst ut den en av mina absoluta favoritböcker/serier. Jag skulle mer än gärna se den på film, är övertygad om att den skulle bli helt fantastiskt som film med alla härliga karaktärer, sarkastiska kommentarer, mysigt språk och dessutom sticker det ut från allt annat jag läst, jag tror helt enkelt att den verkligen skulle platsa på filmduken!


2. Farlig förmåga - Jessica Spotswood
Ännu en bok som säkert skulle göra bra ifrån sig som film. För det första handlar boken om häxor, och jag har inte sett överdrivet mycket häxfilmer så det skulle bli intressant. För det andra utspelar sig boken förr i tiden (ni vet att jag gillar det!) och det är härliga huvudpersoner inblandade. För det tredje är det en bra story och hemtrevlig miljö. Det skulle vara kul att se den som film!


3. De vassa tändernas skog - Carrie Ryan
Zombier...jag säger bara det, zombier! Det skulle vara roligt att Carrie Ryans nagelbitande zombieapokalyps som film. Det är en fascinerande dystopivärld och som jag skrev i recensionen påminner boken aningen om Hungerspelen med just det att det är några som styr livet inne på "arenan" (i boken är det självklart ingen arena, snarare en by), i den här boken är det ett gäng nunnor.


4. Rör mig inte! - Tahereh Mafi
Jag kunde inte låta bli att ha med Tahereh Mafis strålande bok. Även Rör mig inte! är det en fascinerande och fängslande dystopivärld och karaktärer som man lätt fastnar för. Det är en cool story och jag tror att även den här boken är värd en plats på filmduken!


5. Airhead - Meg Cabot
Denna lättsamma underhållande bok skulle säkerligen bli riktigt mysig som film. Det skulle säkert bli en sådan film som man tittar på när det regnar ute eller när man mår dåligt. Boken är hur härlig som helst och jag är säker på att filmen skulle bli minst lika härlig!

Jag skulle också gärna vilja se Hex Hall som film, det blir en så kallad bubblare!

Tack för taggen Nelly! Nu är det dags för mig att tagga vidare (vet inte riktigt vilka som har gjort taggen!):

Ella - Mittimellan
Mimmi - Min Bokkista
Viggo - Bookfinger
Karin - Bokgrottan
Vera - Nightingale
Aston - Läslampan
Ebba - .Ebba


5 kommentarer:

 1. Tack! Ska göra den så fort jag hinner (har alldeles för mycket läxor just nu...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, gör så! Ser fram emot att få se vilka böcker du skulle vilja se som film/tv-serie ^^

   Radera
 2. Jag vill så gärna se Själlös som film, eller serie!

  Tack för svaren om recensionsexemplar :) Har precis recenserat mitt första rec-ex, men jag har en till fråga. Ska man mejla företaget länken till sin recension?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, samma här. Själlös är verkligen underbar^^

   Det var så lite så! :) Vad roligt, jag brukar mejla länken till förlaget så att det blir enklare för de att hitta recension och för att göra de nöjda, och på så vis håller man sig på god hand med förlagen också! ;)

   Radera
 3. Tack för tagen men har redan gjort den =)

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...