söndag 19 maj 2013

Cocktails för tre

Författare: Sophie Kinsella (hennes riktiga namn är Madeleine Wickham)
Genre: Chick-lit
Sidor: 286
Förlag: Damm förlag (Tack för boken!)
Serie: -
Utgivningsår: 2013
Originaltitel: Cocktails for three
Översättare: Annika Sundberg
Övrigt: -


Handling: Hemligheter, främlingar och en stor skandal!
En vänlig gest och ens tillvaro kan förändras för all framtid.

En gång i månaden möts de tre goda väninnorna Roxanne, Maggie och Candice för några drinkar och lite skvaller. Roxanne är en glamorös och självsäker, med en hemlig älskare som hon inte berättar om för de andra. Maggie är högpresterande och självgående, men kommer hon att klara av sitt nya liv som mamma? Candice är ärlig, vänlig och ordentlig, men vad gör hon när ett spöke ur det förflutna dyker upp? En ödesdiger kväll sätter servitrisen vid deras bord igång en kedja av händelser som för alltid kommer att ändra deras liv.

Omdöme: Det är första gången någonsin som jag läst en bok av Sophie Kinsella/Madeleine Wickham och jag visste inte riktigt vad jag borde förvänta mig. Jag har hört att Sophie Kinsellas böcker lär vara härliga och lättsamma och går snabbt att läsa. Nu när jag har läst Cocktails för tre känner jag att boken faktiskt inte var lika lättsam och härlig som förväntat, men jag har dock tagit reda på att böckerna hon skrivit under pseudonymen Sophie Kinsella innehåller den där lite lättsamma och mysiga tonen medan böckerna hon skrivit under sitt riktiga namn, Madeleine Wickham, har en lite mer allvarsam ton. Det är vad författaren själv säger.

Trots detta så var läsandet ganska lyckat, även om mina förväntningar var ganska höga, så lite besviken blev jag allt. Det som egentligen ställde till det för Cocktails för tre var som sagt mina förväntningar, om det inte varit för de så skulle jag ha tyckt mycket om boken, för den har bra karaktärer, en bra historia även om den var ganska förutsägbar, och helt enkelt det mesta som en bra bok ska ha.
Jag gillade de tre huvudkaraktärerna, Maggie, Candice och Roxanne, särskilt Maggie. Jag kunde dock störa mig lite på Candice att hon inte[ litade på sina vänner ]när de[ berättade hur Heather verkligen var, särskilt med tanke på att det hänt en del konstigheter sedan hon träffade henne].
Jag gillar att det är en ganska annorlunda story, men tyvärr fastnade jag inte helt och hållet och kände inte att jag var tvungen att fortsätta läsa, som jag hade förväntat mig att jag skulle. Omslaget tycker jag är lite trist och tråkigt, inte alls lika fint som de andra omslagen på hennes andra böcker, även om det är en tjej på de omslagen ( i alla fall några av de) och att tråkigt nog majoriteten av alla omslag pryds av just tjejer.

Sammanfattningsvis är detta en helt okeh bok, men ingen som jag med glädje skulle sätta mig och läsa igen. Jag har dock en bok av Sophie Kinsella som ligger och väntar, vi får hoppas på att den innehåller det mer lättsamma och härliga som jag är ute efter!

8 kommentarer:

 1. När hon skriver som Kinsella är hon en av mina favorit författare, de böckerna är verkligen hur bra som helst, vilken bok är det av henne du har hemma? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra, har hört mycket positivt om hennes tidigare böcker, så jag är verkligen sugen på att läsa någon av de!^^
   Det är Nya kontakter jag har :)

   Radera
 2. Jättebra att du har läst den här, och bekräftar mina misstankar om den(att den inte riktigt har samma känsla som Sophie Kinsella böckerna, för nu behöver inte jag läsa den. Så tack!

  Dock kan jag verkligen rekommendera att läsa Sophie Kinsella böcker, speciellt de fristående från shopaholic. De är de bästa sommarböckerna som finns. Mina favoriter är (1) Mina Hemligheter, (2) Karriär och Köksbesvär och (3) Mitt nya jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var väl ingen höjdare direkt även fast den var helt okej, kul att du fick ut något av det! :)
   Jag har länge varit sugen på hennes shopaholic-serie och hoppas på att få läsa den snart^^

   Radera
  2. Har läst några shopaholic, men jag tycker att de är så otroligt pinsamma så jag klarar knappt av att läsa dem! Tyvärr.

   Radera
 3. Haha, bara jag som tänkte på att boken heter "Cocktails för tre" och det är bara två tjejer på omslaget?
  Okej, mitt omslagsnörderi kan ha gått för långt... x)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, Lisa, bra anmärkning/observation där! Det har jag faktiskt inte tänkt på förut! XD ^^

   Radera
 4. Hejsan Alba, skulle du vilja göra ett länkbyte med mig?

  Kommentera på min blogg om du vill eller ej.
  http://bokcirkelnn.blogspot.se/
  //Steffi

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...