lördag 1 juni 2013

Book Rescue Tag

Tack till Ella som taggade mig att göra Book Rescue Tag! Rebecka från MinaThoughts har skapat denna roliga tag och den är motsatsen till Book Sacrifice Tag som går ut på att man ska offra böcker på olika sätt, Book Rescue Tag går då självklart ut på att man ställs inför olika scenarion då man istället ska rädda böcker. Och som ni vet så älskar ju jag taggar, så återigen tack till Ella, däremot kommer det bli väldigt svårt att bestämma vilken bok jag ska välja, för just precis, man får bara välja en enda bok (när det inte gäller en hel serie) och ni vet ju att jag har beslutsångest! Vi gör ett försök och kör igång:

1. En lånad bok.
Du står i biblioteket och omges av alla böcker du någonsin lånat och läst. Helst plötsligt hörs biblotekariens skrik, och hon/han skriker ut i biblioteket att en vulkan i närheten har börjat spruta lava, och att den lavan tar sig fram onaturligt snabbt för att vara lava. Din enda chans att överleva är att springa till närmaste höga berg. Du får en stark känsla av att behöva rädda en av böckerna i biblioteket, men berget ligger ett par kilometer och du orkar bara springa den streckan med en bok. Vilken bok som du någon gång lånat på biblioteket bestämmer du dig för att rädda?

Uh, det var en väldigt svår fråga, jag har lånat många bra böcker på bibblan så det är inte helt lätt, och då jag tyvärr inte kommer ihåg alla böcker jag lånat på bibblan. Men jag tror ändå att jag väljer City of Bones av Cassandra Clare. Vad jag minns så är den bland de bästa böckerna jag någonsin lånat på bibblan och för att läsa min recension, klicka här eller här (för nästa del som har en betydligt bättre recension!).

2. En tegelsten.
Du är på en månadslång kryssning och har tagit med dig en hel väska med alla dina tegelstens-böcker så att du ska ha något och läsa under hela månaden. Mitt ute på havet hörs en smäll, det är en av motorerna som har exploderat, och skeppet sjunker nu i en hissnande fart. Du sitter och läser en av tegelstenarna uppe på däck, du hinner inte springa till hytten för att hämta de andra böckerna, utan måste direkt ner i en av livbåtarna. Vilken tegelsten skulle du helst ha läst vid det tillfället i vetskapen om att det är den enda boken du kan rädda?

Ah, dessa svåra frågor! Men mitt svar blir:


Hungerspelstrilogin, den tjocka boken med alla delar samlade! Är inte det ett utmärkt tidsfördriv, eller i alla fall den sista boken att läsa? Det är en av de bästa böckerna/serierna jag läst. I alla fall så är det antingen den eller en Harry Potter-bok!

3. En bok på översta hyllan.
Det har börjat en brand i ditt hus/lägenhet som har spridit sig till din bokhylla, varav hela din hylla står i brand förutom översta hyllplanet. Vilken bok räddar du undan lågorna som står på översta hyllan i din bokhylla?

Hm, den hyllan innehåller flera riktigt bra böcker, men en av de bästa är Divergent som jag mer än gärna räddar! Läs min recension!

4. En bok på TBR-listan.
Tänk dig följande; Du har precis varit i bokhandeln och köpt alla de böcker du har på din TBR-lista. Eftersom det var så många böcker tog du med dig en kärra att förflytta böckerna i, och behövde därför inte någon påse. Helt plötsligt öppnas himmeln och regnet öser ner. Du kan rädda en av böckerna du precis köpt genom att stoppa den innanför jackan/koftan, men det är också allt som får plats. Vilken bok (som du ej har läst) väljer du att rädda?

Jag skulle väldigt gärna vilja läsa både Allegiant och Insurgent (fortsättningarna på Divergent) och Vampire Academy. Ärligt talat har jag en lista på över 120 böcker som jag så hemskt gärna vill läsa, så svaret är att jag inte vet exakt vilken jag vill läsa. Så jag väljer att vara tråkig och säga pass på frågan, men vi kan säga att jag vill läsa Insurgent just nu!

5. En serie.
Ett event för bokälskande äger rum ute på landet och du njuter av att vara där. Det har samlats ihop som vad som känns som en miljon böcker, och du hittar alla serier nu någonsin läst i var sin hög vart du än ser. En skördetröska som skördade en åker precis intill är utom all kontroll och kör i högsta hastigheten mot högarna med serier. Vilken serie räddar du undan att strimlas sönder av maskinen?

Äntligen en lätt fråga, tack! Är det inte uppenbart vilken serie jag väljer? HARRY POTTER!!!!! <3 Den bästa serie som någonsin skrivits! Jag älskar allt med den, och om det nu är någon som har missat denna magnifika serie så råder jag er, LÄS!

6. Ett vackert omslag.
Ännu en gång befinner du dig i en bokhandel, den här gången står du mellan hyllorna och kollar in de böcker med finaste omslagen, när en av bokhandelns fönster exploderar i glasskärvor och ett hårigt monster hoppar in. Monstret verkar avsky synen av de vackra omslagen och du bestämmer dig för att ta med dig det vackraste omslaget som beskydd mot alla monster och bevara det för alltid. Vilken bok har ett så vackert omslag att du tror att det skulle kunna skydda dig mot de monster som numera dominerar världen? (Kan vara en bok du läst eller en bok du inte läst)


Vackert, inte sant?

7. Sista boken i ditt liv.
Du vaknar på morgonen, och de säger på nyheterna att solen har börjat brinna mindre och mindre på bara några timmar och att den inte kommer skina alls efter nästa natt. Solen kommer alltså efter sin nedgång i kväll aldrig mer gå upp,och saknandet av sol kommer göra planeten obeboelig. Vilken bok läser du i vetskapen om att det kommer bli den sista boken du någonsin läser?

Harry Potter helt klart! Vilken bok i serien vet i sjutton, men någon av de skulle det bli!8. En bok att läsa om och om igen.
En ond trollkarl hittar din bokblogg och blir avundsjuk för att du skriver och läser så bra men inte han. Han bestämmer sig för att låsa in dig i ett helt år som straff - och för att reta dig extra låter han dig bara ha en enda bok som sällskap. Vilken bok skulle du kunna tänka dig att läsa om och om igen i ett helt år?

Tja, antingen skulle det bli någon Harry Potter-bok (wow, vad oväntat, jag är ju så oförutsägbar! O_o) eller Divergent, kanske Hex Hall? Nej, men allvarligt talat skulle jag kunna tänka mig Genom dina ögon av någon anledning, så det blir mitt svar. Boken är tjock och riktigt bra!


Om man vill får man ta sig friheten att lägga till en fråga, men det hoppar jag över! Jag taggar (har förresten inte riktigt koll på vilka som har blivit taggade):Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...