måndag 10 juni 2013

Sommar och sol! Vad ska nu läsas?

Tre dagar. Tre ynka dagar. Om tre ynka dagar får jag äntligen det väntade sommarlovet och man börjar se ljuset från slutet av tunneln. Och det är inte vilket sommarlov som helst, det är nämligen sommarlovet innan sjuan! Så till hösten överger jag min kära (eller kär och kär vet jag inte, fast det är klart att man kommer sakna den lite^^) gamla skola och flyttar över till en, för mig, helt ny skola. Både skrämmande och roligt, men innan dess så har jag ju ett helt sommarlov framför mig!
Det ska bli ett sommarlov fullt av sol, bad och...såklart...läsning. Jag har därmed tänkt att ha mitt första tema på bloggen. Kommer ni ihåg när jag i början av året skrev att jag skulle börja med temaläsning och ni fick rösta fram ett tema, som sedan blev Fairytale Retellings? Och ni minns säkert också att planerna på det gick helt åt skogen med tanke på att det aldrig hände? Jag tänkte därför ta upp temaläsningen igen och ha det första temat nu under sommaren, och temat kan ni antagligen gissa er till: SOMMARBÖCKER!

Inte så konstigt att jag valt just det temat, jag känner med rätt sugen på det med tanke på att det är sommar och att jag ändå kommer läsa rätt mycket sommarböcker, så jag tyckte att det blev bra.
Här är en lista på somriga böcker som man bör under sommaren, och jag kommer definitivt läsa de flesta av de om inte alla:


Självklart är Jenny Hans sommarserie en av de mest passande att läsa på sommaren, detta är en omläsning. Hela serien är riktigt somrig och är som gjord för att sträckläsas.


Jag måste nog vara den enda som inte har läst någon av Sarah Dessens sommarböcker så det är något som ska göras!


Den har stått ett tag i bokhyllan sedan jag fick den av Ella i vintras, men jag har hört att den lär vara perfekt att läsa på sommaren.

Detta är långt ifrån alla böcker som ska läsas, men jag kommer med en mer komplett lista nu i veckan eftersom jag inte har tid att skriva nu för att jag har lovat min lillebror att han ska få ha datorn. Men som sagt, i veckan kommer jag med en lång, lång, lång lista på alla böckerna!
Imorgon kommer det förmodligen upp en tag eftersom jag har blivit taggad av Ebba på .Ebba att göra Sommarläsningstaggen. Skoj!
Dessutom har jag inte åtagit mig något speciellt sommarjobb i år, istället har jag fått ett sommarjobb hemma i trädgården av mina föräldrar. Nämligen att jag och min bror ska måla om HELA staketet och för det får vi 1000 kr var! Jag har påbörjat sparningen inför Bokmässan 2013! Jag kommer även sitta barnvakt för att samla lite mera penningar!
Hej så länge!


9 kommentarer:

 1. Nu när jag ser din Jellicoe road kommer jag på att jag har tappat bort min :(
  Måste hitta den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå! Ja, det vore ju bra om du kunde hitta den! Lycka till med sökandet ;)

   Radera
  2. Ja, jag vet inte vad som har flugit i mig. Tappa bort bra böcker! O_O

   Radera
 2. du är faktiskt inte den enda som inte läst nåt av Sarah Dessen, det har inte jag heller! "Mycket mer än så" (tror jag det var) har jag också att läsa nu på sommaren, köpte den på bokrean... Och Jellicoe road kommer antagligen bli en av mina sommarläsnings böcker också. :D
  Det är ju rätt typiskt det där med småsyskon som vill vara på datorn... :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Phew! Trodde faktiskt att jag var ensam om att inte ha läst Sarah Dessens böcker, har börjat lite smått på "Blunda och hoppa" och hittills gillar jag den^^
   Ja, det är det verkligen, haha ;p

   Radera
 3. Vi måste shoppa otroligt mycket på bokmässan :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. SJÄLVKLART MÅSTE VI DET!!!! (Älskar Caps Lock just nu! ;)) :D

   Radera
 4. Jag vet, tv-serien är jättebra! Du måste verkligen läsa böckerna, de är t.o.m. bättre än tv-serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I agree! :) Det måste jag verkligen, vi får hoppas på det!^^

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...