lördag 15 juni 2013

Sommarläsningstaggen

Detta satt jag och skrev igår (innan jag abrupt blev avbruten eftersom jag och min familj skulle åka till farmor för att sitta ute med vänner i ett partytält och kolla på Vättern runt, så jag hann inte avsluta och publicera):

INNAN NI LÄSER DETTA INLÄGG SKA NI GÅ IN PÅ SPOTIFY, YOUTUBE ELLER NÅGOT ANNAT MUSIKSTÄLLE OCH SÄTTA PÅ FILMMUSIKEN FRÅN SAGAN OM RINGEN!!!!!!!

Som jag har sagt i några tidigare inlägg har jag blivit taggad av finfina Ebba att göra Sommarläsningstaggen. Passar inte det utmärkt med tanke på att jag hade skolavslutning tidigare idag (närmare bestämt kl.10:30)? Ni anar inte vad jag grät! Jag kommer aldrig mer vara på den skolan, aldrig mer träffa de lärarna och eleverna, vilket förstås är väldigt sorgligt. Man kan säga att jag har varit väldigt känslosam idag, först på skolavslutningen - fast jag försökte dölja tårarna så gott det gick, när jag väl kom därifrån började jag gråta på riktigt -, sedan när jag kom hem satte jag mig i sängen, blundade och lyssnade på den fantastiska filmmusiken från Sagan om ringen, då kom det ännu fler tårar och till slut forsade tårarna när jag började tänka på hur fantastisk J.R.R. Tolkiens serie är (tänk er hur känslosamt det är när man samtidigt lyssnar på musiken!). Att bara sitta där, blunda, lyssna på musiken och fundera över den underbara serien var så skönt och härligt, jag rekommenderar det verkligen!^^
Jag märker själv att jag faktiskt har svårt att finna ord till att berätta hur mycket jag älskar Sagan om ringen. Om du inte har läst den serien så har du helt klart missat något som ärligt talat utklassar Harry Potter (och ni vet hur mycket jag älskar Harry Potter) och filmerna är minst lika bra (om inte bättre, de har gjort ett fantastiskt jobb)! Jag kan sitta och titta på filmerna om och om igen hur många gånger som helst, likaså med böckerna som tål att läsas många gånger om!! Det känns ganska otroligt egentligen att J.R.R. Tolkien är skaparen av fantasy, och jag är glad att det är han och ingen annan eftersom Tolkien gör det så bra. HELA SERIEN ÄR SÅ EPISK! Jag ska helt klart läsa om hans böcker i sommar!
Men nu är det tyvärr inte Tolkien och hans verk detta inlägget är riktat till, även fast jag så gärna skulle ha skrivit ett enda långt inlägg om hur mycket jag älskar Sagan om ringen (det lär nog bli en lång recension, för ja, jag har inte recenserat boken här på bloggen då jag läste den långt innan jag skapade bloggen), utan inlägget ska handla om Sommarläsningstaggen som jag har blivit taggad att göra!

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
Jag vill förstås hinna läsa många böcker i sommar, men några böcker jag absolut måste ta itu med är Obsidian av Jennifer L. Armentrout, The Raven Boys av Maggie Stiefvater, Demonglass av Rachel Hawkins, Jellicoe Road av Melina Marchetta, A Game of Thrones av George R.R. Martin och så måste jag hinna med lite omläsningar: Sagan om ringen-serien av J.R.R. Tolkien, Guldkompassen och Rubinen i dimman av Philip Pullman samt Jenny Hans sommarserie!

2. Vilken bok är du egentligen inte sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Jag måste medge att jag för tillfället inte känner mig så sugen på Larklight av Philip Reeve, men jag känner verkligen att den borde läsas nu i sommar, det är liksom dags för det.

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
I hammocken eller i den sköna soffan på trallen.

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
Förmodligen kommer man se mig läsa i soffan på trallen eller i min säng. Kan hända att jag lägger mig på gräsmattan eller i hammocken.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Svår fråga! Om man inte räknar med omläsningar så tror jag på antingen A Game of Thrones eller Obsidian.

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Jenny Hans sommarserie är nära på ett måste! Jättemysiga att läsa under sommaren! Men jag skulle också vilja rekommendera Sagan om ringen!

7. Strand eller hängmatta?
Jag gillar bådadera, men strand är snäppet bättre!

8. Deckare eller roman?
Roman därför att en roman kan vara en bok inom nästan vilken genre som helst!

9. Favoritgenre?
FANTASY! Så uppenbart!

10. Tagga 3 andra!
Ella
Elvira
Aston

6 kommentarer:

 1. Bra introduktion, Alba! Väldigt, väldigt bra! ;)

  SvaraRadera
 2. Du... jag skippade att sätta på musiken, kan du förlåta mig? :) (jag kollade från världens slöaste pekplatta, så orkade inte...)(fast nu när jag kommenterar är jag på datorn, men jag läste inte om inlägget, så jag la inte på nån musik nu heller.... :o)

  Ååå, herregud, nu fick du mig att tänka på hur sorgligt det var att sluta sexan... herreguud.. JAG KOMR ALDRIG HA RAST I MIN SKOLA MER! :'(
  Jaja...menmen....det är nu som det är...

  Jätteroligt att du taggade mig btw, ska göra den så fort som möjligt! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk då hur det är att sluta gymnasiet! INGA FLER SOMMARLOV! ;)

   Radera
  2. JAA HERREGUD! Jag kommer antagligen att bli allvarligt sjuk då... ;)

   Radera
  3. Elvira: Haha, det är lugnt, men du missade helt klart något där, stämningen går verkligen inte att beskriva! ;)
   Det ÄR verkligen sorgligt, absolut, men man får väl hälsa på, haha! :D
   Varsegod, såg ditt inlägg, bra svar!!^^

   Elina: Ja, det är för hemskt!! :o

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...