onsdag 30 oktober 2013

Alice i Zombielandet

Författare: Gena Showalter
Genre: Fantasy, kärlek
Sidor: 427
Förlag: Harlequin (Tack för boken!)
Serie: Berättelsen om Underlandet #1
Utgivningsår: 2013
Originaltitel: Alice in Zombieland
Översättare: Olov Liljeborg
Övrigt: Utläst 26 juni 2013
Handling: Hon kommer inte att ge sig förrän varenda zombie ligger i sin grav. För alltid.

Om någon hade berättat för Alice Bell att hennes liv skulle vändas upp och ner från ett ögonblick till ett annat, skulle hon ha brustit ut i skratt. Från lyckligt till tragiskt, från oskuldsfullt till förstört . Nej, aldrig. Men det var det som hände. Ett hjärtslag. En blinkning, ett andetag, en sekund - och allt hon kände till och älskade var borta.

Hennes pappa hade haft rätt. Monstren fanns på riktigt.

För att hämna sin familj måste Alice lära sig att slåss mot de odöda. Och för att överleva måste hon sätta sin tillit  till den farligaste av alla killar, Cole Holland. Men Cole har sina egna hemligheter, och om Alice inte är försiktig kan de visa sig vara farligare än zombierna.

Omdöme: Alice i Zombielandet var inte vad jag hade väntat mig. Jag har fått höra att många av de som läst boken trodde att det skulle vara en retelling av Alice i Underlandet, vilket de sedan har upptäckt att det absolut inte är. Så jag visste redan innan jag började läsa boken att det var så det låg till, men jag kunde ändå inte låta bli att tro att den skulle vara lite åt det hållet. Men den enda likheten mellan de bägge böckerna är att huvudkaraktärerna heter Alice, mycket mer än så är det inte, det kan jag försäkra.

Jag har hört spridda åsikter om den här boken, några älskar den, andra tycker inte att den är något speciellt. Därför hade jag inte några särskilda förväntningar när jag började läsa den trots att jag velat göra det ett tag. Och det visade sig vara en positiv överraskning! Alice i Zombielandet är definitivt en bok i min smak.

I grund och botten är detta en typisk paranormal romance-bok, utspelas i High School-miljö + en ny tjej börjar på skolan och den populäre killen fattar intresse för henne + något övernaturligt. Det var inte riktigt det jag väntade mig när jag plockade upp boken, men det är några saker som gör att den skiljer sig från andra paranormal romance-böcker. Handlingen har ju som sagt inte mycket att göra med Alice i Underlandet utan är ganska unik faktiskt, Showalter har lyckats göra den lite originell. Det liknar inget jag har läst förut och upplägget gillar jag. Showalters variant av zombies gillas helt klart!

Som huvudkaraktär tycker jag mycket om Alice, hon är modig, smart, sarkastisk, envis och badass (haha). Så på den fronten är jag nöjd, däremot tycker jag att Cole är lite väl bossig ibland, men utöver det gillar jag honom. Han är charmig, läcker och vad man kan kalla farlig.
Jag gillar de flesta av bikaraktärerna, Kat (!), Emma, Nana, Frosty, Pops mm. Särskilt Kat, hon är glad och snäll och verkligen en bra vän. Dock är hon ganska överdriven.

För att nämna något negativt; romansen mellan Alice och Cole är jag lite besviken på, det var verkligen insta-love, vilket gör mig missnöjd, men annars är de jättesöta tillsammans. Jag tycker om kemin mellan dem, men det här med kärlek vid första ögonkastet stör mig lite.

Sammanfattningsvis är det en bra och spännande zombiebok med en intressant handling som bjuder på unika detaljer. Bra karaktärer, men tyvärr förstör det en smula med insta-love. Utöver det är det definitivt värt att läsa boken, men om du förväntar dig en retelling av Alice i Underlandet bör du leta vidare.


2 kommentarer:

  1. Jag kan verkligen inte bestämma mig för om jag vill läsa den här eller inte! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker att du borde ge den en chans och så får vi se vart det leder :)

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...