onsdag 25 juni 2014

The Fault in Our Stars

Författare: John Green
Genre: Kärlek, livsöde
Sidor: 316
Förlag: Penguin Books
Serie: -
Utgivningsår: 2012
Originaltitel: The Fault in Our Stars
Översättare: -
Övrigt: Utläst 30:e april 2014

Handling: Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel's story is about to be completely rewritten.


Omdöme: The Fault in Our Stars måste ha varit den mest hypade boken under 2012, och fortsatte att vara det en bit in på 2013, så ni må tro att jag hade skyhöga förväntningar. Nu har jag själv läst den och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. En sådan underbar bok The Fault in Our Stars är. Jag satte mig att börja skriva en recension av boken redan samma kväll jag läste ut den. Men jag hade ingen aning om hur jag skulle skriva. TFiOS är tragisk, vacker, rolig och alldeles briljant.


Handlingen är helt fantastisk och väldigt tänkvärd. Så himla fin. Jag har aldrig tidigare läst någon "cancerbok", så ur mitt tycke är den annorlunda och unik. Redan efter några sidor var jag fast och kunde omöjligen sluta läsa. The Fault in Our Stars är en bok full av känslor och John Green lyckas förmedla dem riktigt bra.


Det är så äkta. John skriver om cancer och döden så ärligt, direkt till hjärtat. Boken är tänkvärd och får mig att uppskatta livet mer.

Boken är en känslomässig berg-och dalbana; i ena stunden skrattar man och i andra rinner tårarna nerför kinderna. På samma gång som den är otroligt tragisk och sorglig finns humorn alltid där, och jag älskar denna humor. Språket är så oerhört vackert, det är lätt att förstå, men skrivet med svåra ord. John Green är en magiker med ord och får verkligen till det. Finfina citat finns det gott om:


"My thoughts are stars I can't fathom into constellations."

"Some infinities are bigger than other infinities."

"I fell in love the way you fall asleep: slowly, and then all at once."

"Sometimes people don't understand the promises they're making when they make them", I said."

""I don't ever want to do that to you", I told him.
"Oh, I wouldn't mind, Hazel Grace. It would be a privilege to have my heart broken by you.""

Något jag måste ge John beröm för är hans karaktärer. Att göra karaktärerna levande är något han verkligen lyckats med. Jag älskar Hazel. Hennes attityd gillar jag starkt och hon har en grym, personlig och ärlig berättarröst. Hon lyckas vara både rolig, ironisk, fundersam och unik. Jag är positivt överraskad över att John klarade av att skriva så bra från en tjejs perspektiv.

Augustus Waters. Aaaah. Jag älskar honom också. Han smälte verkligen mitt hjärta. Hans sätt att prata, åh, jag älskar det. Jag kan inte låta bli att bli lika förälskad i honom som alla ni andra som läst boken.

Jag ansluter mig alltså till den stora skara som älskar den här gudomliga boken. Med en fantastisk och tänkvärd handling, vackert språk, strålande karaktärer, underbar humor och olycklig tragedi krossade The Fault in Our Stars mitt hjärta. En bok värd att läsas - om och om igen.


1 kommentar:

  1. Its like you read my thoughts! You appear to grasp so much about this, like you wrote the guide in it or something.
    I think that you just could do with some percent to drive the message house a bit, however instead of that, that is wonderful blog.
    An excellent read. I will certainly be back.


    Here is my page - kitchen home improvement - www.homeimprovementdaily.com -

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...