torsdag 12 februari 2015

The Walking Dead: Tills döden skiljer oss åt

Författare: Robert Kirkman
Illustratör: Tony Moore
Genre: Sci-Fi, zombies, seriealbum
Sidor: 144
Förlag: Apart förlag (Tack för boken!)
Serie: The Walking Dead volym 1
Utgivningsår: 2011
Originaltitel: The Walking Dead: Days Gone Bye
Översättare: Sara Årestedt
Övrigt: Utläst 3 november 2014

Handling: En epidemi av apokalyptiskt format har svept över världen och väckt de döda till liv. Smittan har på bara några månader fått civilisationen att kollapsa; kvar finns inga myndigheter, inga affärer, ingen post eller kabel-tv. En av få överlevande i denna skrämmande framtid är Rick Grimes. Alldeles nyss var han en fridfull amerikansk småstadspolis. Skild från sin familj får han kämpa på liv och död för att försöka finna sin fru och sitt barn. Vilka är egentligen farligast? De döda eller de levande? I en värld befolkad av döda tvingas vi till slut att börja leva.

Omdöme: Jag har hört mycket gott om The Walking Dead från Nelly och Miriam, vilket har gjort mig jättesugen på att läsa albumen. TWD finns även som tv-serie och jag har velat se den hur länge som helst. Jag har tänkt att jag äntligen ska göra det nu i samband med att jag läser seriealbumen. Och tack Nelly och Miriam, för jag ångrar inte att jag läste detta album.

Handlingen är otroligt spännande och jag skyndade mig att bläddra blad under bokens gång för att genast få veta vad som skulle hända på nästa sida. Det blev aldrig tråkigt någon gång, utan jag ville fortsätta läsa hela tiden. Det ska bli väldigt intressant och roligt att få följa den grupp människor Rick hamnar hos och se hur de klarar vardagen och att överleva. Jag själv har ingen aning om hur det är att vakna upp och försöka överleva i en värld som blivit attackerad av zombies, men jag tycker att TWD ger en ganska bra vision om det.

Det är riktigt snyggt tecknat! Jag tycker att Tony Moore har gjort ett bra jobb. Det var roligt att studera teckningarna, vilket jag gjorde väldigt ofta. Det känns som att det blir mer dramatiskt när det är tecknat i svart-vitt än om det hade varit i färg, så det gillas. Haha, det måste vara första gången jag är positiv till att ett seriealbum är i svart-vitt. Tydligen bytte man tecknare efter första volymen dock, så jag får se hur det blir i de resterande albumen.

Kort och gott är detta ett mycket bra seriealbum som jag rekommenderar till alla er zombiefantaster där ute, och även ni som kan tänka er att läsa ett riktigt bra zombiealbum. Jag ser fram emot att läsa de övriga delarna i serien, för det ska jag absolut, och att se tv-serien.


6 kommentarer:

 1. Jag ser på tv-serien och älskar den! Vill läsa serien också, men är rädd för att de ska vara väldigt olika! Men ska nog prova första volymen i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittills har jag sett första avsnittet, men det var ett tag sedan. Jag måste verkligen fortsätta snart! ;) Vad jag har hört så skiljer sig albumen och tv-serien en bit från varandra ja, men jag tror att det kan bli mer spännande på det sättet. Det händer saker som man inte riktigt är beredd på ska hända, det blir liksom lite mer överraskande :) Det tycker jag absolut att du ska göra! :)

   Radera
 2. Åh, The Walking Dead! Måste verkligen börja läsa dem för de verkar så bra! Älskar tv-serien även om den inte riktigt slår Game Of Thrones. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Och jag måste verkligen ta tag i tv-serien. Ingenting slår Game of Thrones! ;)

   Radera
 3. Va kul att du gillade =) blir så sugen på att läsa vol 9, har inte läst den här serien på länge...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, väldigt kul! :) Det borde du ta och göra! Och förresten, jätteroligt att du är tillbaka! Har saknat dig och ditt bloggande, det är alltid så roligt att läsa ^^

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...