måndag 13 april 2015

En bokbloggares hemliga liv

Jag har blivit taggad av bästa Vilma och Ebba att göra taggen En bokbloggares hemliga liv - tack så jättemycket tjejer!

Bild lånad av Hannah på Drawreadandtakeaphoto
1. Hur länge har du bloggat?
Jag började blogga den 21:a april 2012, vilket betyder att bloggen fyller tre år om ungefär två veckor! Håll utkik efter en födelsedagstävling ;)

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?
Jag har inga planer på att sluta och hoppas verkligen inte att jag gör det på flera långa år. Jag trivs ju så bra med bloggandet, det är bland det bästa som finns. Visst, det har stått tomt på bloggen i omgångar då jag tyvärr haft några bloggpauser pga tidsbrist, men om jag fått bestämma hade det inte blivit så! Men ja, det är troligt att det kommer ske. Kanske när jag börjar gymnasiet då det lär bli väldigt tidskrävande, men vi får hoppas på att det inte blir så eller att jag i så fall återupptar bloggandet.

3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?
Det finns så mycket bra och positivt med att bokblogga! Först och främst - alla fantastiska bokbloggare där ute som man träffar på hela tiden överallt. Jag träffar inte bara mina gamla och kära bokbloggarvänner, utan stöter också på nya titt som tätt. Ni är helt underbara och verkar alla så snälla och trevliga. Jag älskar att få prata med er, vi kommer alltid så bra överens. Jag har lärt känna flera bra vänner tack vare min bokblogg. Något annat härligt är all respons och alla fina kommentarer. Jag älskar att få en kommentar, vad det än står, och blir alltid så himla glad. Och att få dela med sig av sina läsupplevelser och diskutera sina åsikter med likasinnade samt ge och få tips. Dessutom får man väldigt mycket roliga saker som t.ex recensionsexemplar :D

4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?
Det är att det tar så mycket tid och ibland blir till ett krav och något som måste göras. Då blir det bara tråkigt istället. Kanske att bloggandet tar tid från läsandet. Att jag får så många bra tips på böcker så att olästhögen blir jättestor, haha ;)

5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
Nej, inte särskilt. När jag skriver en recension använder jag bara titeln på boken som rubrik, vilket är smidigt. En del av mina inlägg har förutbestämda och återkommande rubriker som I min brevlåda och Filmnytt. Annars använder jag mig bara av något relevant och passande och det brukar oftast gå ganska fort att komma på.

6. Finns det någon bokbloggare du beundrar?
Många av olika anledningar! Jag beundrar de flesta bokbloggare jag följer, vissa mer och vissa mindre. Egentligen beundrar jag alla bokbloggare - det krävs mycket tid och energi att hålla igång en bokblogg och ni gör det så bra! Alla skriver på sitt eget speciella sätt och har olika åsikter och tankar och är så trevliga. Tack för att ni finns <3

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
Jag har aldrig haft någon gästbloggare förut och har ingen särskild i åtanke, men om någon skulle vara intresserad så är det bara att slänga iväg ett mejl eller att lämna en kommentar, haha.

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.
Tiden varierar, men oftast när jag kommit hem efter skolan eller någon gång under helgen. När jag skriver är jag oftast klädd i mjukiskläder och dricker några koppar te.

9. Har du svårt för att skriva recensioner?
Det är olika. Ibland har jag jättelätt och ibland jättesvårt. Det beror ofta på att jag har väntat för länge med att recensera en bok. Det jag tycker är jobbigast är att inleda recensionen.

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
Jag kan inte säga något annat än underbar och alldeles fantastisk! Det är en sådan gemenskap, man är som en stor familj. Alla är så välkomnande, accepterande och snälla - jag har då aldrig stött på någon otrevlig bokbloggare. Det är så mycket hat på internet men det förekommer inte i bokbloggosfären, utan istället är det kärlek som sprids. Jag ångrar inte för en sekund att jag bestämde mig för att starta en bokblogg!

11. Vilka taggar du för den här taggen?
Eftersom jag är väldigt efter med att göra den här taggen så har nog de flesta gjort den vid det här laget. Men jag chansar och taggar:
Ella på Mittimellan
Jenne och Emme på Boksystrarna
Cecilia på Vår Bokvärld
Andrea på Bokriket
Liza på I Regnet

Förresten, denna veckan kommer jag praoa på biblioteket där jag bor. Jag är jättetaggad, det ska bli riktigt roligt! Skulle ni vilja att jag skrev ett inlägg om det? Och i så fall, ska jag skriva flera inlägg om varje dag (som Dag 1 eller Dag 1 & 2) eller ett enda där jag samlar alla dagar och skriver om de?


10 kommentarer:

 1. Skriv gärna om när du praoar på bibliotek. Helst ett inlägg med lite tankar kring vad det bästa har varit och så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra! Det ska jag absolut göra. Tack för tipset :)

   Radera
 2. Ja visst är bokbloggarvärlden underbaaar! <333 Och JA! Skriv supergärna ett inlägg (eller flera, beror ju kanske på hu mycket du har att säga ;D) om när du praoar på biblioteket! :D Kraamar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja helt amazing och fab, så mycket kärlek!! <33 Haha, då tar jag och gör det! Vi får se om det blir ett eller flera inlägg, vet inte hur långa de bör vara :D Kramisar <3

   Radera
 3. alltså vad jag yrar :'D blev så glad när du taggade mig så jag skrev hela enkäten men så började jag fundera att allt känns så bekant. jag har nämligen redan gjort taggen för två veckor sen men glömde det totalt ! här hittar du mitt inlägg iallafall :)
  http://iregnet.blogspot.fi/2015/03/en-bokbloggares-hemliga-liv.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nämen vad tokigt! ;D Nu blev jag glad för att du blev glad ;) Ja, jag såg det nu. Måste ha missat det. Förlåt för att det blev så rörigt :)

   Radera
 4. Åh vad gullig du är Alba som taggade mig! Ska absolut fixa det :D
  Kramis <3
  Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod, det var bara roligt! Har ju saknat dina härliga inlägg nu när du hat haft bloggpaus i samband med att fina Junis föddes. Kul att du är tillbaka nu igen i alla fall, och lycka till med livet som förälder :D
   Kramar <3

   Radera
 5. vad roligt med äntligen lite inlägg här igen!! :D jag tycker absolut du ska skriva om din praotid! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad roligt att du tycker det och att någon har känt av saknaden lite grann! :D Det ska jag se till att göra då! :)

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...