söndag 21 juni 2015

Vad bör du läsa i sommar?

Eftersom det nu äntligen är sommar tänkte jag tipsa om ett gäng böcker som passar att läsa på just sommaren. Det blir lite blandade genrer som passar olika läsare, men de flesta böckerna är rakt igenom sommar. Något det är mycket av är i alla fall romans, hehe... Vi kör igång direkt!

Klicka på länkarna för att komma till min recension av boken eller till dess Goodreads-sida!


Först ut har vi några klassiska sommarböcker - nämligen Sarah Dessens böcker! Det är de första böckerna jag kommer att tänka på när det gäller sommarläsning. Alla, eller i alla fall de flesta av er, har säkert redan hört talas om Dessen och hennes böcker. Hon är en mycket omtyckt författare bland oss bokbloggare och vi brukar ofta och gärna skriva om henne. Jag har läst alla hennes böcker hittills, dock bara recenserat tre av dem; Mycket mer än så, Blunda och hoppa och Allt och lite till. Bäst av dem tycker jag är Mycket mer än så. Och om ni inte redan vet det så kommer det ut ännu en ny bok av Dessen på svenska nu i sommar, Du är aldrig ensam. Ja, jag skulle säga att det är lite av en tradition med en ny bok varje sommar. Ingen sommar utan Dessen!


Näst upp är Jellicoe Road. Den är väl kanske inte i första hand en sommarbok, utan går att läsa lite när som, men enligt mig gör den sig allra bäst under sommaren eller möjligtvis hösten. Hur som helst så är det en himla fin bok som jag sent ska glömma. Om ni inte har läst den än, GÖR DET. Nu på en gång. Ni kommer inte att ångra er. En annan fin bok är Himlen börjar här som är hur mysig och somrig som helst samtidigt som den skildrar sorg väldigt vackert och hur det är att förlora någon som står en nära. Sommaren jag blev vacker är minst lika mysig och somrig som Himlen börjar här. Det finns även lite allvar med på ett hörn som gör att det inte bara blir ännu en bok i mängden. Systrar i jeans är också en bok (eller serie) jag rekommenderar såhär i sommartider. Själv har jag läst första boken, men det var länge sedan så det finns tyvärr ingen recension. Sedan så kommer jag inte heller ihåg den särskilt bra, förutom att jag tyckte om den. Det kanske är dags för en omläsning nu i sommar?


Sommaren 2013 läste jag Tyst och gillade den mycket. Det är en lättläst och underhållande bok, men också tänkvärd. Den tar upp viktiga ämnen som grupptryck, mobbning och skvaller och är lätt att känna igen sig i. Samtidigt som den tar upp en del tunga ämnen är den väldigt rolig och fin och har ett bra budskap. Hål i huvudet är ännu en rolig bok och lättläst bok. Kort sagt handlar den om en tjej som blir dumpad av sin pojkvän via ett kassetband och reser till Spanien för att komma undan ett tag. The Carrie Diaries är nästa bok jag ska tipsa om, en typisk feel-good eller chick-lit och härligt somrig. Den påminner lite om Meg Cabots böcker faktiskt. Realistisk och verklighetstrogen. Inga böcker med inslag av fantasy, än så länge...


Dags för lite engelska böcker! The Selection är en väldigt underhållande, romantisk, spännande och charmig bok som får en att delvis både skratta och gråta, i alla fall i mitt fall. Och hur snyggt är inte omslaget?! En lättsam och absolut somrig bok och jag älskar allt detta fluffiga och glamorösa! Det är kul att läsa något som både är sirapslent men allvarligt samtidigt. Unearthly är den första boken med riktigt övernaturliga inslag som jag tipsar om - för det handlar nämligen om änglar. Jag har inte läst särskilt många böcker där änglar har så stor plats i handlingen, så det är väldigt roligt med något nytt och fräscht. Det är en väldigt bra och spännande bok med spirande romans och karaktärer man kan relatera till. Jag skulle nog säga att det är en av de bästa paranormal romance jag läst hittills.


My Life Next Door passar som handen i handsken på sommaren. Jag skrev ganska nyligen en recension på den där jag berättade hur mycket jag tyckte om den. En söt och mysig kärlekshistoria som skildrar tonårskärlek väldigt fint, verkligen en härlig contemporary. Kom på mig själv med att sitta och le flera gånger under läsningen. Precis som med Dessens böcker är det sommarkänsla på hög nivå. Näst på tur är Anna and the French Kiss, en bok jag läste förra sommaren och fullkomligt älskade. Sommar och förälskelse är ju aldrig fel, eller hur? Det är utan tvekan en av de bästa kärleksromaner jag har läst och som till för att sträckläsas en skön sommardag. Anna and the French Kiss fångar verkligen känslan av att vara kär. Det är mysigt, som att vara förälskad på nytt med fjärilar i magen och allt sådant där. Mitt sista tips är Fangirl som jag läste ut för några dagar sedan. Recension på denna bör för övrigt komma inom en snar framtid! Det är en mysig och charmig bok med massor av härliga karaktärer. Särskilt passande för oss nördar och fangirls ;)

Det var mina tips för denna gång! Jag hoppas att ni hittade något av intresse, även om de flesta böckerna är ganska välkända och ni förmodligen redan har hört talas om dem. Det är i alla fall böcker ni absolut inte bör missa att läsa.

Vilka är era bästa tips på sommarläsning?


6 kommentarer:

 1. Tack för tipsen! Själv hade jag tänkt (försöka) läsa alla blå böcker på min TBR-lista. Får väl se hur det går :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen, vilken rolig idé! Det kanske jag borde pröva framöver? Välja en färg (eller kanske regnbågstema?) och läsa så det ryker. Har ju så många böcker på min TBR... Lycka till med ditt blåa tema! :)

   Radera
 2. "Himlen börjar här" läste jag förra sommaren och den älskade jag! Håller med om att det är en jättefin och bra sommarbok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den underbar? Det är det verkligen! :)

   Radera
 3. Håller helt med dig, Sarah Dessens böcker är verkligen sommar. Och "Anna and the french kiss" tycker jag är så himla underbar!! Har du läst nån mer av Stephanie Perkins böcker? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? De om några böcker är just sommar. Perfekt sommarläsning! :) Åh, Anna and the French kiss är fantastisk. Blir alldeles varm inombords bara jag tänker på den. Ja, jag har även läst Lola and the Boy Next Door och Isla and the Happily Ever After ligger och väntar i hyllan :)

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...