onsdag 12 augusti 2015

Augusti-enkät

Jag har blivit taggad av ingen mindre än fina Nelly på Nellons bokblogg att göra den här mysiga enkäten - tack så mycket!

1. De flesta är överens om att sommaren 2015 inte har varit någon höjdare vädermässigt, hittills. En del läser mycket när det regnar, andra sitter mest och trånar efter den där solstolen som inte går att använda. Hur har din lässommar varit? (Hittills, även här, sommaren är ju inte slut ännu.)
Jag tycker att det har varit en helt okej sommar vad kommer till läsning. Jag har läst på bra, men inte överdrivet mycket utan ganska lagom. Hoppas på att jag hinner läsa en aning mer nästa sommar. En sak som är säker är att det har blivit många bra böcker i alla fall.

2. Nämn tre böcker du bara måste läsa i augusti (gamla eller nya).
Röd drottning av Victoria Aveyard, Cinder av Marissa Meyer och Sista riket av Brandon Sanderson.3. Vilka nya böcker som kommer i augusti längtar du efter?
Jag har helt ärligt inte jättebra koll på augustis utgivning, eller någon utgivning alls i år (ja, fy skäms på mig), men Röd drottning av Victoria Aveyard är jag väldigt exalterad för.

4. Kräftor eller surströmming. I augusti är det premiär för dessa "delikatesser". Vilket väljer du helst?
Åh, KRÄFTOR. Ingen tvekan om saken, jag älskar kräftor! Än så länge har jag inte ätit några svenska kräftor just, men det lär det snart bli ändring på.5. Vilken är den bästa boken du har läst i sommar?
Jösses vad svårt! Jag tycker jag har läst många väldigt bra böcker i sommar, men tre favoriter är Since You've Been Gone av Morgan Matson, The DUFF av Kody Keplinger och Jag ger dig solen av Jandy Nelson.


6. Finns det någon för dig ny författare som du är sugen på att läsa i höst?
Jojo Moyes och Lucy Dillon har jag hört mycket gott om, så ser fram emot att prova på något från de bägge i höst. Tror dessutom att deras böcker passar bra att läsas just på hösten.7. För många är ju också augusti förknippat med skolstarten. Har du något starkt läsminne från skolåren?
Visst har jag massor av läsminnen från mina tidiga skolår. Det jag kommer ihåg allra bäst är faktiskt när jag satte mig ner i skolbänken och började läsa första Harry Potter-boken någon gång när jag gick i ettan skulle jag tro. Wow, fastnade direkt!


8. Semestern är kanske slut, men hur gör du för att hålla liv i sommarkänslan lite till?
Usch ja, hemska tanke. Fast jag är en liten lyckost faktiskt eftersom vi på Grennaskolan brukar ha längre lov än andra svenska skolor. Vi slutar tidigare och börjar senare - den 25:e augusti. För att hålla liv i sommarkänslan gäller det bara att passa på när solen ännu lyser och ta vara på de stunderna. Annars är ju hösten faktiskt ganska mysig.

9. Anta att det börjar komma en hel del höstböcker hem till dig, men du är ju inte färdig med de böcker du planerat att läsa i sommar ännu. Samtidigt vill du kasta dig över nyheterna. Hur prioriterar du?
Vilket dilemma, haha. Först och främst brukar jag prioritera recex, men oftast läser jag bara vad jag känner för stunden. Det blir så tråkigt med massa böcker man "måste" läsa annars.

10. Till sist, vilken är höstens allra mest efterlängtade måste-läsa-direkt-bok för dig?
Boken Girl Online av Zoe Sugg ska översättas till svenska och släpps den tionde september om jag inte minns helt fel. Ser jätteycket fram emot att läsa den!


Jag taggar Elvira, Hannah, ElinLiza och Maja.

6 kommentarer:

 1. Både Cinder och Sista riket är alldeles fantastiska!!!! Och Röd drottning är typ höstens mest efterlängtade bok för mig ... :D tack för att du taggade mig finish! :) kramar! (Och gud vad avis jag blir på att ni slutar tidigare och börjar senare!?;D)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har jag mycket fantastisk läsning framför mig, haha. Ser verkligen fram emot att läsa dem, iiih. Samma här, Röd drottning verkar riktigt bra. Vill ha den nu genast! :p Åh, det var så lite så söta du! <3 Kraaam! :) (Haha, eller hur! Härligt va? ;D)

   Radera
 2. Ah, jag måste också ta tag i Cinder snart. Har stått på hyllan i minst ett år. Är också väldigt nyfiken på Det sista riket och har hört både bra och mindre bra om Röd drottning. Konceptet låter hur som helst väldigt coolt.
  Tack så mycket för taggen! Första gången jag blir taggad av någon annan än mig själv, eh? Jag gör framgång ;P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde vi bägge göra. Det är väl dags nu, haha ;) Sista riket tror jag kan vara riktigt bra och ser verkligen fram emot att läsa. Har nog bara hört positivt om den skulle jag tro. Röd drottning har jag också hört blandade åsikter om, men den verkar onekligen väldigt intressant och jag håller med om att konceptet låter häftigt.

   Det var så lite så! Någon gång ska ju vara den första, eller hur? Haha, framgång ja! ;D

   Radera
 3. Taaack för taggen Alba!! Börjat läsa sista riket nu och alltså tror den kommer vara sjukt bra. Ska du på bokmässan i år? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod, haha. Ser verkligen fram emot att få läsa dina svar!! :) Åh, vill läsa den nu genast faktiskt. Men den är så tjock!? Den verkar i vilket fall vara hur bra som helst. Du får vara min försökskanin och se om den kan tänkas passa mig. Jag har ju gillat/älskat de flesta böcker du rekommenderat till mig ;)

   Ja, jag ska absolut på bokmässan i år! Jag kommer vara där under lördagen och söndagen. Hur är det med dig då? I så fall måste vi definitivt träffas! Haha, det roliga är att jag, några minuter efter att du skrev kommentaren, publicerade ett inlägg om just bokmässan :D <3

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...