torsdag 31 mars 2016

Mean Girls Book Tag

Jag hittade den här superskojiga taggen hos Nelly, och eftersom jag älskar Mean Girls tänkte jag också göra den. Vi kör igång!

1. "It's pronounced like Cady." - Which character's names did you get completely wrong?


Jag har träffat på och uttalat en hel del konstiga namn genom åren. Oräkneliga gånger har det blivit helt fel, men oftast inte så farligt utan bara några småfel. Det finns värre fall. Det första jag kommer att tänka på är Carlisle från Twilight. Haha, jag kommer fortfarande ihåg hur chockad och konfunderad jag blev när mamma berättade för mig att det uttalades på ett helt annat sätt än vad jag först hade trott. Chaol från Throne of Glass har jag också haft lite problem med, men nu har jag kommit underfund med hur man uttalar det...tror jag.

2. "She doesn't even go here!" - Which character would you like to place in a fictional world from another book or series?


Jättesvår fråga! Juliette från Rör mig inte! tror jag verkligen skulle passa in i världen i Den unga eliten, eller tvärtom. Inte bara för att huvudkaraktärerna besitter krafter, utan också på grund av att de bägge är kick-ass och står upp för sig själva. De är goda trots att omvärlden ser snett på dem och deras "sort". Hon skulle också kunna passa i Miss Peregrine's hem för besynnerliga barn. De ungarna kunde behöva lite extra hjälp! Men visst vore det roligt om Harry, Ron och Hermione testade på Hunger Games?

3. "On Wednesdays we wear pink!" - Repetition. Repetition. Which book gave you dejavu of another book whilst reading it?


När jag läste Obsidian tyckte jag den påminde en hel del om Twilight när det gäller handling, karaktärer och romantik. Och både The Maze Runner och The Selection gav mig Hunger Games-vibbar när det kommer till vissa bitar.

4. "You all have got to stop calling each other sluts and whores. It just makes it okay for guys to call you sluts and whores." - Which book gave you the complete opposite of girl power feels?


Hm, jag kommer inte på någon för tillfället tyvärr, fast det kanske snarare bör ses som något positivt.

5. "You go Glen Coco!" - Name a character you felt like you wanted to cheer on whilst reading?


Neville Longbottom redan från allra första sidan! Hur kan man inte heja på en underdog som Neville, som till råga på allt lyckas tappa bort sin padda redan vid första mötet? Han hade en tuff uppväxt, men lät inte omständigheterna stoppa honom. Han är modig, oerhört lojal när det kommer till sina vänner och de han bryr sig om och ser storheten i andra när de själva inte kan se den. Jag älskade att se honom växa under hela serien - både när det gäller hans personlighet och magiska förmåga - och i sista boken var han helt fantastisk, särskilt i slutstriden. I'm so proud of him!

6. "Get in loser, we're going shopping!" - How long do you typically spend at a book shop?


Det beror mycket på vilken bokhandel jag är i, vem jag är där med och hur mycket tid jag har på mig. Jag kan spendera flera timmar i en bokhandel, men har tyvärr oftast inte tiden till att faktiskt göra det.

7. "It's not my fault you're like in love with me or something!" - Which character would have to get out a restraining order on you, if they were real?


Tobias "Four" Eaton. Gosh, I love him. För tillfället är han min book boyfriend number one.

8. "I can't help it that I'm popular." - Which overhyped book were you cautious about reading?


The Fault in Our Stars utan tvekan. Jag hade skyhöga förväntningar och kunde inte låta bli att oroa mig, men det hade jag verkligen inte behövt. John Green är magisk.

9. "She's a life ruiner. She ruins peoples lives." - We all love Regina George. Name a villain you just love to hate.


Dolores Umbridge. Avskyvärd kvinna, men jag älskar att hata henne.

10. "I'm not like a regular mom, I'm a cool mom." - Your favourite fictional parents.


Arthur och Molly Weasley från Harry Potter såklart! Hur kan man inte älska dem? De är så olika, men ändå som gjorda för varandra och perfekta tillsammans. Det kan inte ha varit lätt att uppfostra så många barn, varav två är ökända bråkmakare och ställer till trubbel allt som oftast, men de gör det glatt och är helt enkelt fantastiska föräldrar. Jag älskar hur mycket kärlek de delar med varandra, sina barn, och de som behöver det (ex Harry).

11. "That is so fetch!" - Which book or series would you love to catch on?


Innan jag läste Since You've Been Gone hade jag inte hört alls mycket om den, vilket jag tycker är jättesynd. Det är en väldigt bra bok, t.o.m. en utav mina favoriter. Tycker absolut att den förtjänar mer uppmärksamhet!

12. "How do I even begin to explain Regina George?" - Describe your ideal character to read about.


Jag gillar att läsa om en stark och självständig tjej/kvinna. Gärna kick-ass, sarkastisk, vitsig och intelligent. Realistiska karaktärer med problem och brister är uppskattade. Det gör det hela så mycket mer trovärdigt och mänskligt. En annan viktig sak är karaktärsutveckling. Jag älskar att läsa och se karaktärer växa genom boken.

13. "I just have a lot of feelings." - What do you do when a book gives you a bad case of 'the feels'?


Vanligtvis brukar jag ligga i min säng i tysthet, eventuellt gråta/le överdrivet mycket och självklart lyssna på musik. Jag försöker hitta någon att prata med om boken, vilket oftast blir mamma, pappa eller någon av mina bröder, som inte alls är intresserade av vad jag har att säga och helst av allt bara vill att jag ska sluta prata.

14. "Nice wig Janice, what's it made of?" "Your moms chest hair!" - Which characters one liners would you love to claim for your own?


Haha, lätt Ron Weasley! Han kläcker ur sig de mest genialiska kommentarerna, och likaså hans äldre tvillingbröder. Ja, egentligen hela Weasley-familjen.

"She needs to sort out her priorities." - Ron Weasley, Harry Potter and the Philosopher's Stone

"I wasn't looking at its feet! I was a bit preoccupied with its head. Or maybe you didn't notice? There were three!" - Ron Weasley, Harry Potter an the Philosopher's Stone

"Why spiders? Why couldn't it be 'follow the butterflies'?" - Ron Weasley, Harry Potter and the Chamber of Secrets

"I'll fix it up with Mum and Dad, then I'll call you. I know how to use a fellytone now." - Ron Weasley, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

"Yeah, well, Percy wouldn't want to work for anyone with a sense of humour, would he? Percy wouldn't recognize a joke if it danced naked on front of him wearing Dobby's tea cozy." - Ron Weasley, Harry Potter and the Goblet of Fire

15. "Boo, you whore." - Name a time a characters decision has made you roll your eyes.


Det måste vara Bella Swan från Twilight. Visst tycker jag om böckerna, men åh vad jag kunde störa mig på henne och hennes val...

Det var alla frågorna. Blev helt plötsligt sugen på att se på Mean Girls igen... Jag taggar ingen den här gången, men om du gillar Mean Girls och vill göra den här taggen, anse dig själv taggad av mig.

2 kommentarer:

  1. Rolig tagg! Jag gillar också Mean Girls =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tyckte jag också! ;) Ja, det kanske är dags att se om på filmerna snart? Och visst skulle det väl t.o.m komma en till film? :)

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...