onsdag 27 april 2016

Top Ten Bookworm Delights

Veckans Top Ten Tuesday kommer upp en dag för sent, jag vet, men det hanns helt enkelt inte med igår! Varje tisdag anordnar The Broke and the Bookish något som kallas Top Ten Tuesday, vilket går ut på att man ska lista sina tio favoriter inom ett valt ämne.


Veckans tema är: Top Ten Bookish Delights
Utan inbördes ordning:

1. Att diskutera och samtala om böcker med andra boknördar och likasinnade. Finns det något bättre än att hitta någon man kan prata böcker med som faktiskt förstår allt och hänger med? Precis som jag gör med er här på bloggen!

2. När folk ber en att rekommendera böcker till dem eftersom de vet att man kan sin sak och kommer hitta en bok som passar just den personen utifrån tycke och smak.

3. Den här punkten hör ihop med föregående punkt, men när man rekommenderar en bok till någon och personen ifråga älskar den. Det gör mig så glad att veta att man lyckades rekommendera precis rätt bok, "the perfect match".

4. Att träffa författare!

5. När man antingen får hem ett efterlängtat bokpaket i brevlådan eller får ett fint bokpaket under sin födelsedag/julafton. Lycka på hög nivå!

6. Att läsa under en regnig dag. Det finns inget bättre än att läsa under mulna och regniga dagar. Det är så himla mysigt att kura ihop sig under täcket i sängen med en varm kopp te och en god bok till hands och samtidigt höra regnet smattra mot taket.

7. Bokhandlar! Det är så underbart att få ströva runt i en bokhandel och vara helt omgiven av böcker - oavsett om man söker något specifikt eller bara känner för att titta runt bland hyllorna. Att få titta, känna, bläddra och lukta på böckerna. Det är också något speciellt med atmosfären i bokhandeln som är så välkomnande.

8. Att organisera bokhyllan. Det är alltid lika kul att möblera om i bokhyllan och slutligen nöjt få beskåda sitt verk. I like it pretty!

9. Att sträckläsa en riktigt bra bok. Vilken härlig känsla det är att i en enda sittning läsa en bok från pärm till pärm bara för att man inte kan sluta läsa. Ett tecken på att en bok är riktigt bra!

10. Book-to-movie-adaptions. Jag älskar spänningen med att gå på bio för att se en efterlängtad book-to-movie-adaption.

Vilka är era bookworm delights?

5 kommentarer:

 1. Bokpaket är hur bra som helst! :)

  SvaraRadera
 2. Håller med om allt! Glömde faktiskt att nämna att träffa författare och att läsa på regniga dagar, även om jag ju också tycker det är underbart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag håller verkligen med om hela din lista också! Det är inte lätt att få med allt när det finns så många bra saker ;)) <3

   Radera
 3. Hej! Jag svarade på din fråga på min Dreamwidthblogg. Vet inte om jag får länka till den här, men jag heter Tonica där. Jag tycker (naturligtvis) ungefär samma som du, bokälskare som jag är, men jag tyckte ändå att det var kul att svara på frågan.

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...