lördag 18 juni 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 24

Bokbloggsfrågan anordnas av Barnboksbloggen och går ut på att man varje vecka svarar på en bokrelaterad fråga. Veckans fråga lyder:

Den här veckan är jag nyfiken på att få tips med böcker som du förknippar med sommarlov. Böcker du själv läste som barn, som du har läst för dina barn under sommarloven eller som du tror skulle passa extra bra som sommarlovsläsning. Vill du inte skriva om barnböcker kanske det finns andra böcker som du förknippar extra starkt med just sommaren.

Jag kommer ihåg att jag under en sommar slukade hela Spejarens lärling-serien när jag var yngre och åh vad jag tyckte om den. Det var också under sommarloven som jag läste både Hunger Games-trilogin och Twilight-böckerna, så på något sätt förknippar jag dem med sommar även fast böckerna i sig kanske inte är särskilt somriga. Jag läste också en hel del böcker ur Mary och Lou-serien som jag gillade starkt. Jag var väldigt mycket för deckare när jag var yngre, men det har avtagit med åren.

I vanliga fall läser jag lite allt möjligt, men på sommaren läser jag mest contemporary nu för tiden eftersom jag tycker att det förhöjer sommarkänslan lite på något sätt. T.ex är Sarah Dessens böcker som gjorda för att läsas på sommaren. Några andra böcker jag tycker passar riktigt bra är Since You've Been Gone av Morgan Matson, Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins, My Life Next Door av Huntley Fitzpatrick och Jag ger dig solen av Jandy Nelson (kika in här för fler tips). Jag tycker också att det passar sig att läsa tegelstenar på sommaren därför att det är just då som man har tiden att låta sig helt uppslukas av en riktigt tjock bok.

6 kommentarer:

 1. Jag hade en period när jag också slukade Spejarens lärling, men någonstans när serien började närma sig slutet tappade jag intresset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En himla bra serie! Det tyckte i alla fall elvaåriga jag, och jag tror att jag fortfarande skulle tycka det. Den är kanske något långdragen (elva/tolv böcker?), men varje bok har sin egna handling och skiljer sig från de övriga böckerna, så för min del tappade jag aldrig intresset :)

   Radera
 2. Förknippar också Hungerspelen och Twilight med sommarlov pga läste dem då :Det annars håller jag med om att contemporarys och tegelstenar är perfekt sommarläsning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man läser en viss bok under en viss årstid eller liknande så blir det nog lätt så att man förknippar boken med just den årstiden :p Visst passar contemporarys och tegelstenar lite extra bra på sommaren! ;)

   Radera
 3. Din design är så somrig och fin! Har du något tips på att komma ur en reading slump förresten? Har inte läst på 2 veckor! Fastnade mitt i Clockwork Prince också, och jag tyckte den var såå bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket! :D Ugh, lässvackor, inget kul alls... -.- Ibland får det helt enkelt ta sin lilla tid. En paus från läsningen kanske är just vad man behöver? Jag brukar väldigt sällan ha lässvackor, men för att komma ur dem kan ett bra tips vara att till exempel läsa om en favoritbok (typ Harry Potter, hehe) eller att läsa något lätt som ett seriealbum eller liknande. Lycka till! :)

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...