lördag 13 augusti 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 32

Bokbloggsfrågan anordnas av Barnboksbloggen och går ut på att man varje vecka svarar på en bokrelaterad fråga. Veckans fråga lyder:

Har du någon erfarenhet av att böcker har hjälpt dig må bättre i vissa skeenden i livet? Finns det några speciella böcker, författare eller genrer som du återkommer till när du har drabbats av sorg, känner dig ledsen/arg/glad/förvirrad eller någon annan känsla? Kan du tipsa om några sådana böcker som har betytt extra mycket för dig i olika känslostämningar och situationer i livet?

Det är svårt att säga en specifik bok som hjälper, utan för mig spelar det för det mesta ingen roll vad jag läser. Istället handlar det helt enkelt bara om att få fly från verkligheten ett litet tag, och då duger nästan vad som helst. I svåra stunder är det däremot nästan alltid ett säkert kort att återknyta till gamla favoriter. Ibland behöver man bara krypa tillbaka till tryggheten av det som är bekant och finna tröst där. Harry Potter, som ligger mig väldigt nära om hjärtat, brukar jag mer än gärna återvända till.  Den passar i alla lägen, glad som ledsen. Kärlek till den serien!

Ett annat bra tips som jag brukar använda mig av när känner mig lite nere är att läsa mycket feel-good. Lättsamma och mysiga böcker helt enkelt, och gärna med en god dos humor. Böcker som gör en alldeles varm inombords och lämnar efter sig en bra känsla. Här finns det ett flertal böcker som passar in, bland annat En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlonn McKenna, Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins, Since You´ve Been Gone av Morgan Matson och To All the Boys I've Loved Before av Jenny Han.2 kommentarer:

  1. Känner igen mig i ditt svar! Att bara få läsa och fly verkligheten är väldigt mycket värt när man mår dåligt.

    SvaraRadera
  2. Håller med om att feel good är bra för deppiga dagar! :)

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...