torsdag 1 september 2016

Kommande böcker: September 2016

Idag är det första september och här är ett urval av månadens efterlängtade böcker! Jag ser fram emot att få läsa så många av dessa titlar. Nästan lite för många...

Kommande böcker på svenska:

  

Uppstigandets brunn - Brandon Sanderson (Mistborn #2)
Utges av Modernista.
Ondskan är besegrad. Men kriget har bara börjat...
De gjorde det omöjliga: de lyckades övervinna den gudalika varelse vars brutala regim hade pågått i tusen år. Nu måste Vin - tjejen från gatugänget som blivit landets mäktigaste dimfödde - och Elend Venture, den idealistiske unge nobelmannen som är förälskad i henne, bygga upp ett nytt fungerande samhälle i askan efter imperiet. De har knappt hunnit börja då tre separata arméer går till anfall. När belägringen intensifieras tycks en uråldrig legend erbjuda en glimt av hopp. Men även om den existerar, så är det ingen som vet hur man hittar Uppstigandets brunn, eller vilken sorts kraft den består en med. Dödandet av Överstehärskaren visar sig ha varit den lättare delen. Att överleva i svallvågorna efter hans fall kommer att bli den verkliga utaningen.

Hord - Ann Aguirre (Razorland #3)
Utges av Modernista.
Staden Räddning är omringad, monstren har samlats vid stadsportarna och den här gången kommer de inte att ge sig av. När Spadertvå, Tålig, Stalker och Tegan drar igång har de oddsen emot sig. Men oddsen har varit emot Spadertvå sedan hon föddes. Det må vara sant att hon inte är någon jägarinna längre, men hon är inte den som tar till flykten. Med knivar i händerna och kompanjonerna vid sin sida, kommer hon inte att ge upp, vare sig hon kämpar för sitt liv eller för Tåligs kärlek. Framför sig har de sitt livs sista strid. Det har inte funnits ett krig som det här på århundraden, och människan har glömt hur man ställer sig upp och kämpar - såvida inte Spadertvå kan leda dem i striden. Men den här gången är det mer än en enstaka enklavs eller utposts öde det handlar om. Den här gången står hela mänsklighetens överlevnad på spel.

Den otursförföljde Max Crumbly: Skolans hjälte - Rachel Reneé Rüssel (Max Crumbly #1)
Utges av Modernista.
Max är på väg att ställas inför den mest skrämmande plats han någonsin varit på - South Ridge Middle School! Han har fått undervisning hemma av sin mormor fram till nu, och han har bett och bönat att hans föräldrar till sist ska låta honom gå i en vanlig skola. Nu har han börjat ifrågasätta det beslutet - i och med Thomas Silver-problemet. Som i att Thomas Silver envisas med att låsa in Max i hans skåp. Om Max bara kunde vara som hjälten i alla de serier han älskar - eller de som han själv ritar - och på något magiskt sätt rymma från skåpet och besegra Tommy. Men tyvärr kommer inte Max häpnadsväckande, nästan övermänskliga förmåga att känna doften av pizza från flera kvarters avstånd precis att rädda några liv eller sätta dit skurkar. Men det betyder inte att Max inte kommer att göra sitt bästa för att vara den hjälte hans skola behöver!

Ingen normal står i regnet och sjunger - Sara Ohlsson
Utges av Lilla Piratförlaget.
Varför finns det inga kvinnliga trubadurer? Varför är det alltid Ella som ska skriva när det är grupparbete? Varför förväntas tjejer vara på ett sätt och killar på ett annat, och hur gör en egentligen för att vara tvärtom? Och om kärleken är som ett elstängsel och elstängslet redan är ihop med någon och någon är ens bästa vän i hela världen. Hur gör en då?Olympens blod - Rick Riordan (Olympens hjältar #5)
Utges av Bonnier Carlsén.
Trots de sju hjältarnas ansträngningar håller Gaia på att vakna. Nu saknar hon bara det sista offret: blodet av två halvgudar ska offras på Akropolis i Grekland. De sju måste korsa det livsfarliga Egeiska havet och ta sig dit för att stoppa henne. Samtidigt är Reyna, Nico och Coach Hedge på väg till USA, där de hoppas kunna hindra kriget som är på väg att bryta ut mellan de grekiska och de romerska halvgudarna. Men de upptäcker snart att förrädare har tagit över lägren. När halvgudarna vänder sig mot varandra kommer ingen kunna stoppa Gaia.

Stanna - Flora Wiström
Utges av Bonnier Carlsén.
Esters Stockholmstillvaro kantas av oändliga jobbpass på antikvariatet och dimmiga lördagsnätter med bästa kompisen. Livet känns som en symaskinsnål som hoppar fram och tillbaka när tråden ska fästas; Ester kommer inte vidare. Men en dag träffar hon Eli med den mörka rösten och händerna som är fläckade av målarfärg. Det blir början på det vackraste men svåraste året i Esters liv.

Ingenting och allting - Nicola Yoon
Utges av Bonnier Carlsén.
Maddy lider av en extremt ovanlig sjukdom som i princip innebär att hon är allergisk mot världen. På sjutton år har hon aldrig varit utanför huset. hon fördriver sina dagar med att plugga på distans, umgås med sin mamma och sköterskan Carla och läser mängder av böcker. Så en dag flyttar den jämnårige  Olly in i huset bredvid - svartklädd, graciös som en katt och med ögon blåa som Atlanten. Fascinerade betraktar de varandra från varsitt fönster. Men när de börjar chatta och lär känna varandra på riktigt inser Maddy att hon måste få träffa honom, vilka riskerna än är. För vad är egentligen livet värt om man aldrig får veta hur det är att älska någon på riktigt?

Bara tre ord - Becky Albertalli
Utges av Rabén & Sjögren.
Simon är inte den dramatiska typen, men när ett mejl hamnar i fel händer riskerar hans stora hemlighet att komma ut. Han måste agera, men hur ska han berätta att han är kär i den mest fantastiska killen någonsin när omgivningen inte vet att han är gay?


Björnstad - Fredrik Backman
Utges av Piratförlaget.
Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad? Bara allt. Den betyder bara allt. Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar, och om de fruktansvärda saker vi ibland gör för framgång. Den handlar också om Peter, som flyttar hem efter proffskarriären för att bygga upp sin moderklubb, och Mira som samtidigt offrar en advokatkarriär för att bosätta sig i skogen med man och barn. Det är en saga om idrott och familj, och om hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.

Slutet på sommaren - Anders de la Motte
Utges av Forum.
En sensommarkväll 1983 försvinner en femårig pojke från en ensligt belägen gård på den skånska slätten. Det enda spåret efter honom är en sko i de höga majsfälten. Trots att hela bygden engagerar sig i sökandet hittas han inte, och rykten och misstankarna sprids snabbt. Men den valhänta brottsutredning som följer läggs till slut ner, och sorgen och ovissheten får pojkens familj att långsamt falla sönder. Tjugo år senare leder hans storasyster Veronica ett gruppterapisamtal i Stockholm. Plötsligt ansluter sig en ung man, och inför gruppen berättar han om sin barndom, om oförklarliga minnen av en pojkes försvinnande. Hans berättelse är skrämmande välbekant och skakar om Veronica. Motvilligt tvingas hon riskera den bräckliga tillvaro hon byggt upp. Hon måste återvända till Skåne och sin trasiga familj för att söka svaret på frågan som ingen längre vill ställa. Vad hände egentligen den där sommaren för så längesedan? Sommaren som aldrig tog slut.

Kan man dö två gånger? - Leif G.W. Persson
Utges av Albert Bonniers förlag.
Sjöscouten Edvin sätts i land på Ofärdsön i Mälaren för att plocka svamp. Istället hittar han en halvt begravd dödskalle. Trots att Edvin bara är tio år har han genast situationen klar för sig. Han lägger kraniet i en plastpåse, rymmer från scoutlägret och åker raka vägen hem till sin granne - kriminalkommissarie Evert Bäckström.

Förlorat ansikte - Anna Karolina
Utges av Norstedts.
Den unga flyktingen Tara får syra kastat i ansiktet. En man kör henne till sjukhuset men försvinner innan någon hinner se vem han är. Dådet tycks vara hedersrelaterat, men när Amanda Paller tar över polisutredningen anar hon att något annat ligger bakom attacken. Då händer det som inte får hända: Tara försvinner spårlöst från sitt rum på sjukhuset. Förre polisen Magnus kommer ut från fängelset. Livet ligger i spillror. Det ljusnar när Felipe erbjuder honom ett jobb på bageri, men innan han vet ordet av befinner han sig mitt i en uppgörelse i undre världen.


Jag vet var du bor - Claire Kenndal
Utges av Bazar förlag.
En gastkramande psykologisk thriller om besatthet och makt, perfekt för de som älskade Gone Girl eller Innan jag somnar. Clarissa blir mer och mer rädd för sin kollega, Rafe. Han låter henne inte vara i fred och han vägrar ta ett nej. Han är alltid där hon bor. När hon blir utvald för juryarbete kan hon äntligen slappna av. Rätten är en fristad, där Rafe inte kan komma åt henne. Men i rätten uppdagas en våldsam historia om kidnappning och övergrepp, och Clarissa börjar se paralleller millans in egen situation och kvinnan i vittnesbåset. När hon inser att hon bär bevisbördan själv börjar Clarissa nysta upp den skruvade och makabra saga Rafe har spunnit kring dem - och upptäcker att det lyckliga slut han föreställt sig är mer fasansfullt än hon någonsin kunnat ana.

Vägen till Sugar Maple Inn - Louise Miller
Utges av Printz Publishing.
När konditorn Olivia Rawling råkar sätta fyr på en efterrätt, samt hela lokalen där hon jobbar, flyr hon till den mest trösterika plats hon kan komma på: den lilla staden Guthrie, där hennes bästa vän Hannah bor. När hon blir erbjuden ett jobb av Margaret, den grälsjuka ägaren till pensionatet Sugar Maple Inn, ser hon ingen anledning till att inte tacka ja. Tillsammans med sin överentusiastiska hund flyttar Olivia in i husets baksida och det dröjer inte länge innan hennes desserter frestar hela byns befolkning. ilivi finner sig snabbt till rätta i småstadslivet, och när Martin McCracken återvänder till Guthrie för att ta hand om sin sjuka far uppstår ljuva känslor. Men när en oväntad besökare dyker upp ställs allt på sin spets. Olivia inser att hon antingen måste stanna och inse att livet inte alltid blir som man tänkt sig, eller göra det som hon gör bäst: fly.

Toner i natten - Jojo Moyes
Utges av Printz Publishing.
Ena stunden är Isabel en firad violinist i en omtalad symfoniorkester. Hon har en attraktiv make, två fina barn och en fantastisk våning mitt i London. I nästa stund har hon förlorat sin man och står ensam på ruinens brant. Mitt i hopplösheten ärver Isabel en herrgård på landet, och när granne Matt erbjuder sig att ta hand om renoveringen tackar hon ja utan att tveka. Men Isabels omstart i livet visar sig vara allt annat än okomplicerad. Grannen Matt har en hemlig agenda med renoveringen, och det har även hans fru Laura. Fastighetsmogulen Nicholas Trent ser den gamla herrgården som en väg tillbaka till rikedom, och den mystiske Byron, vems ärenden går han egentligen? När Isabel och hennes barn flyttar in i huset, kolliderar livet och drömmarna hos alla inblandade. Hur långt är man egenlogen beredd att gå för att få sitt drömhem?


Allt som blir kvar - Sandra Beijer
Utges av Natur och kultur.
Mitt under brinnande juli gör Matildas pojkvän slut. kvar är hon, i en öde lägenhet. Vem är hon, utan honom? Matilda måste fylla tomrummet och bästa vännen Miron tar henne under sina vingar. Han lovar att bedöva smärtan med nya äventyr. Tillsammans ska de rida ut i skogen, explodera i natten. Men hur långt kan man egentligen gå och vilka är Mirons verkliga motiv? Och när vet man om man mår bättre eller inte längre känner något alls?Eliten - Kiera Cass (The Selection #2)
Utges av B Wahlströms.
Av de trettiofem deltagarna i Urvalet återstår nu bara sex, Eliten. Endast en kan stå som segrare, och mycket står på spel. Den som lyckas vinna prins Maxons hjärta får förutom sin drömprins ett liv i överflöd i det kungliga palatset. Men America är inte helt säker på sina känslor. När hon är med Maxon känns det så pirrigt, så bra, så rätt. Men varje gång hon ser Aspen kommer minnen av deras kärlek tillbaka. Samtidigt blir rebellattackerna mot slottet mer och mer brutala. Kommer de beröva America på alla utsikter till ett lyckligt slut?

Ingenmansland - Niklas Krog
Utges av B Wahlströms.
Johan skrämmer inte bara andra längre, han skrämmer sig själv. Samtidigt känns det så sjukt jävla bra. Han bestämmer sig för att söka smittans ursprung. Han vet att varelsen som angrep honom den där natten på bussen hade sina rötter någonstans i östra Finlands skogar. I vildmarken. För att söka svar och rädda både sig själv och sina anhöriga så lämnar han allt och att sig över gränsen till Finland.

Häxornas krig - Sally Green (Half Bad #3)
Utges av Semic.
Nathan är på flykt igen. Rebellerna håller på att förlora kriget. De är för få, utspridda och verkar chanslösa, trots att Nathan har övertagit sin fars starka krafter. Hans tidigare kärlek Annalise är nu hans mest hatade fiende. Våldet trappas upp och kampen blir alltmer förtvivlad. Bara en sista, desperat utväg kan rädda dem. Nathan och Gabriel måste hitta en saknad amulett med förmågan att göra sin bärare oövervinnerlig. Men räcker det? Kan Nathan ta sig igenom den svåraste prövning han någonsin ställts inför?

Blodvittring - Staffan Cederborg
Utges av Opal.
I några gamla dammiga anteckningsböcker i en fyr på Gotland hittar en  författare en nedtecknad historia. Den utspelar sig just där, för mer än 35 år sedan. Skriven av Nina som var instängd i fyren sommaren 1979. Kusinerna Nina och Rebecka är i Herrvik på östra Gotland en sommar och träffar Peter och Tommy en stormig natt vid en verkstad. Det blir startpunkten för en rad oförklarliga händelser. Både Nina och Rebecka påverkas av krafter de inte kan styra över. Den annars så blyga och tillbakadragna Nina upplever att någon annan flyttar in i henne. Någon som tar för sig. Och vegetarianen Rebecka börjar plötsligt äta kött. Rått kött. Och det är något med den där kniven med inskriptionen Lina Olofsdotter 1619. En boteknik, gjord av vådastål, stål som har dödat. Ett 400-årigt släktdrama rullas upp. Men vad har Nina och Rebecka med det att göra?

Kommande böcker på engelska:Crooked Kingdom - Leigh Bardugo (Six of Crows #2)
Leave Me - Gayle Forman
Empire of Storms - Sarah J. Maas (Throne of Glass #5)
Morning Star - Pierce Brown (Red Rising #3)Three Dark Crowns - Kendare Blake (Three Dark Crowns #1)
Tales of the Peculiar - Ransom Riggs
The Fever Code - James Dashner (The Maze Runner #0.6)
The Walking Dead, vol 26: Call to Arms - Robert Kirkman (The Walking Dead #26)Frost Like Night - Sara Raasch (Snow Like Ashes #3)
Bright Smoke, Cold Fire - Rosamund Hodge (Untitled #1)
A Shadow Bright and Burning - Jessica Cluess (Kingdom on Fire #1)
The Reader - Traci Chee (Sea of Ink and Gold #1)

Vilka böcker ser ni mest fram emot?

2 kommentarer:

 1. Åh så mycket bra det verkar vara, synd att man inte har tid att läsa allt man vill. Läsning borde vara ett jobb :)

  SvaraRadera
 2. Gud vilken bra månad! Jag ser sååå mycket framemot EMPIRE OF STORMS!!!
  btw: Jag har taggat dig i en tagg,
  https://sizzensblogg.wordpress.com/2016/08/30/tbr-tagg/
  / Siri

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...