söndag 4 september 2016

Q&A - Svar

För något år sedan höll jag i en Q&A, men av någon anledning glömde jag av att faktiskt svara på frågorna. Därför tänkte jag ta och göra det nu, ett år senare. Men bättre sent än aldrig. Let's get to it!Om du skulle få resa till vilket land som helst - vilket skulle det vara och varför?
Det finns så många platser i världen jag skulle vilja besöka och jag har länge haft som dröm att få resa och upptäcka världens alla hörn och kanter. Men på sistone har jag blivit mer och mer intresserad av att resa till Japan faktiskt. För hur coolt vore inte det?! Städerna, kulturen, maten, ALLT. Snacka om häftig upplevelse.

Har du nån aning om vad du skulle vilja läsa på gymnasiet?
Jag har just precis börjat studera natur första året nu och är nöjd med mitt val hittills. I tvåan kommer vi få välja inriktning (om vi vill fördjupa oss i kemi, biologi eller fysik) och om vi vill fortsätta att gå natur eller istället gå natur-samhäll. Än så länge är jag inte helt säker på vad jag vill på den fronten.

Vad gillar du bäst? Att läsa inomhus eller utomhus?
Det beror på årstid, väder och humör. Hur skönt är det inte att sitta ute och läsa i solen en varm sommardag? Men inomhus i sängen är alltid allra bäst!

Om du förvandlades till ett sagoväsen, vem/vad skulle du välja att bli förvandlad till?
Eftersom jag alltid har varit väldigt förtjust i alver så skulle jag nog vilja vara just en alv, som i Sagan om ringen.

Finns det något citat från någon bok som du kan utantill och verkligen älskar?
Massvis! Det är riktigt svårt att välja enbart ett citat när det finns så himla många bra. Men eftersom Harry Potter är en storfavorit får det bli ett därifrån! För att läsa fler av mina favoritcitat, klicka här.

"It matters not what someone is born, but what they grow to be."

Om du fick vara en av Sarah Dessens bokkaraktärer, vem skulle du vilja vara?
Hmm, jag vet faktiskt inte. Kanske Emaline från Allt och lite till?

Vilken bokskurk är du mest lik (personlighetsmässigt/intressemässigt eller liknande)?
Ooouugh, svåraste frågan hittills! Tråkigt nog så har jag inte den blekaste aning...

Om det inte fanns något toapapper på toaletten och du bara hade en av dina favoritböcker där, skulle du torka dig med framsidan, baksidan eller sista kapitlet? (xD)
Haha, rolig fråga! Troligtvis baksidan ;D Hemska tanke...

Har du någon bokkaraktär som du ser upp till (som en förebild), vem och varför?
Många för olika saker. Alla böcker jag läser inspirerar mig på något sätt, men mitt uppenbara svar är Hermione Granger. Need  I say more?


Vilken av dina favoritböcker skulle du tycka kunde passa bäst som en sång? Tror du att den skulle bli en hit?
Av någon anledning dyker Since You've Been Gone upp i hjärnan, så förmodligen den. Kan tänka mig att bokens historia skulle kunna passa bra som låt och möjligtvis bli en hit. Fast beror nog mycket på vad för slags genre man gör låten till. Något modernt i stil med topplistan på Spotify tycker jag!

Har du någon fandom som du tycker är pinsam att nämna?
Nej, inte vad jag kan komma på. Skäms inte för sådant.

Vilket bokomslag skulle du välja om en designer skulle göra en klänning till dig med samma färger/mönster som på omslaget?
Jag älskar blått och stjärnhimlar, så dessa tre är storfavoriter.


Hur skulle du helst frisera ditt hår: som Hazel (kortklippt) från "Förr eller senare exploderar jag", som Katniss (flätan) från "Hungerspelen" eller som Anna (slinga i luggen) från "Anna och den franska kyssen"?
Helt klart Katniss fläta. Jag tycker det är jättefint med flätor, även fast jag själv inte har det särskilt ofta. Jag kan knappt göra flätor överhuvudtaget.

Vad skulle du helst uppfinna: En trollstav (som de har i Harry Potter), en tidsmaskin (som de har i Ädelstenstrilogin) eller ett ihåligt träd som visar framtiden (från Kretsen)?
TROLLSTAV!

Skulle du helst tvingas läsa en bok per dag (där alla böcker är betyg 3/5) eller bara en bok per år (där boken har betyget 5/5)?
Ledsamt nog - en bok per år. På tok för lite, men det är ju kvalitet som räknas och inte kvantitet. Jag läser hellre en enda riktigt riktigt bra bok än flera medelmåttiga böcker. I alla fall om den där enda boken är någorlunda tjock så den håller ett tag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...