lördag 24 september 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 38

Bokbloggsfrågan anordnas av Barnboksbloggen och går ut på att man varje vecka svarar på en bokrelaterad fråga. Veckans fråga lyder:

Vad föredrar du - att välja sådana böcker som du vet att du kommer tycka om eller att läsa varierat för att utmanas i din läsning? Föredrar du alltså att läsa en genre du är van vid eller väljer du hellre nya genrer? Gillar du att prova böcker från för dig nya världsdelar eller böcker som handlar om för dig nya ämnen, eller föredrar du det hemtama som du vet är säkra kort?

Jag gillar att variera min läsning och försöker göra det så mycket som möjligt, men för det mesta blir det ändå de säkra korten, även fast jag då och då läser något utanför min komfortzon. Däremot tycker jag trots allt att jag är ganska bra på omväxling när det kommer till genrer. Jag är mer eller mindre en alläsare som uppskattar både fantasy, sci-fi, contemporary, feel-good, romantik, humor och deckare, vilket kanske har gjort att jag ser de flesta genrer som säkra kort. Men självklart blir det att jag läser mer av vissa genrer och mindre av andra. Vad jag läser varierar dock mycket beroende på humor och årstid.

När det gäller att läsa från nya världsdelar och länder är jag mindre bra. Böckerna utspelar sig mestadels i Sverige, Storbritannien eller USA. Jag önskar verkligen att jag läste fler böcker som utspelar sig i lite mer häftiga, annorlunda och exotiska länder och världsdelar, men det är så lätt att man snöar in sig på vissa typer av böcker, både när det kommer till handling, genre och var boken utspelar sig. Så tråkigt! Jag måste vidga mina vyer!


2 kommentarer:

  1. Precis! Det är så otroligt lätt att man snöar in på böcker som utspelar sig i de välbekanta länderna :)

    SvaraRadera
  2. De böcker jag läser utspelar sig också mest i sverige storbritannien och usa. Klart Humör och årstid spelar in när man ska välja vad man ska läsa :)

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...