söndag 16 oktober 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 41

Bokbloggsfrågan anordnas av Barnboksbloggen och går ut på att man varje vecka svarar på en bokrelaterad fråga. Veckans fråga lyder:

Hur gör du rent tekniskt när du bloggar? Vad använder du för bloggplattform (t ex WordPress, Blogg.se eller annan)? Använder du några andra appar, plug-ins eller liknande för att underlätta bloggandet? Har du några tips för att på ett enkelt sätt underlätta delandet av blogginlägg på sociala medier som Facebook och Instagram?

Jag använder mig av Googles blogger, dvs blogspot, som bloggplattform och känner mig nöjd med det. Det är väldigt användarvänligt och man kan lätt lägga till olika widgets på sidan för att utveckla och förbättra sin hemsida. Tidigare har jag provat Blogg.se som jag mest tyckte var besvärligt, men då var jag i och för sig ganska liten så det kan ha berott på det. Utöver dessa två har jag inte provat några andra plattformar och vet inte alls hur de funkar. Däremot ser jag många som använder sig av WordPress och jag tycker det ser himla snyggt ut. Så nu undrar jag, är det bra? Vad tycker ni som använder er av det? Fördelar? Nackdelar?

Bloggen är kopplad till några olika tjänster som Bloglovin, Google+ och Blogtoplist, samt olika sociala medier såsom Facebook och Instagram. Det som är skönt med tjänsterna är jag inte behöver göra något, utan att delningen av mina inlägg går per automatik. När det kommer till sociala medier har jag däremot inte listat ut hur man kopplar de till bloggen så att mina inlägg kopplas per automatik till t.ex Facebook. Om det är någon som vet får ni väldigt gärna lämna en kommentar och berätta. Är tacksam för tips!

4 kommentarer:

 1. Använder också blogger, är rätt smidigt och det är en fördel också att man har tillgång till många fler av googles funktioner också :)

  SvaraRadera
 2. Kul fråga. :) Här är mitt svar: http://tonica.dreamwidth.org/131025.html.

  SvaraRadera
 3. Vad är blogtoplisT? Jag gillar blogger och använder bloglovin för att ha koll på alla andra :)

  SvaraRadera
 4. Blogtoplist är en topplista för bloggar. http://www.blogtoplist.se/ Vet inte hur många träffar man egentligen får. Kanske inga alls. Men det är kanske värt ett försök.

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...