onsdag 4 januari 2017

Summering av 2016 & start på 2017

Hej på er! Och gott nytt år! Sist vi sågs var året 2016, och nu är det 2017. Jag missade att titta in och önska gott nytt år vid tolvslaget, men jag hoppas att ni alla hade en fantastisk kväll och att 2017 har mycket att erbjuda för er. Jag tänkte börja året med att göra en summering av alla de utmaningar jag tog mig an under 2016. Hur gick det egentligen?

* Goodreads-utmaningen: att läsa 50 böcker. Uppdatering: Ändrat till 40 böcker.

50 böcker brukar vara mitt vanliga mål i Goodreads-utmaningen, men jag insåg i somras att jag inte skulle klara av att läsa 50 böcker i år och ändrade därför till 40 böcker. Däremot klarade jag inte av det heller och landade istället på 37 böcker. Men jag är nöjd ändå! Det har varit ett händelserikt år och jag är glad att jag lyckades få lite läst trots allt.

* Läsa 20 böcker på engelska.

Totalt läste jag 14 böcker på engelska i år. Nja, inte helt nöjd.

* Avsluta 5 serier.

Ugh, jag lyckades bara avsluta 2 ynka serier. Men jag vet ju sedan innan att jag är urusel på att faktiskt se till att avsluta serier jag påbörjat.

* Nyårslöftestaggen & Hylltömning 2016

Dessa två utmaningar gick verkligen inte alls som jag tänkt mig. Jag tror inte att jag påbörjade en enda av dem eller ens skrev om vilka böcker jag tänkt läsa.

Det visar sig att det inte gick särskilt bra med mina mål och utmaningar överhuvudtaget, men bättre lycka nästa år. Nu är det alltså dags att blicka framåt och sätta lite utmaningar för 2017 också. I år väljer jag att minska utmaningarna något.

Goodreads-utmaningen: att läsa 30 böcker.

Självklart vill jag vara med och delta i Goodreads årliga läsutmaning, men sätter ett lägre mål på 30 böcker istället för 50 för att slippa känna mig så stressad och även med tanke på att jag nu går i gymnasiet och har mindre tid till bland annat läsning. The usual med andra ord, haha.

* Avsluta 5 serier.

Mitt andra och sista mål för i år får bli att fortsätta min ständiga kamp med att avsluta serier. Det behövs!

Hur gick 2016 för er? Och vad har ni för mål under 2017?

1 kommentar:

  1. Målen gick heller inte superbra för mig, men det är ju tanken som räknas ;D serier borde jag också verkligen försöka avsluta, har supermånga påbörjade ju! Ja och gott nytt år Alba! :D <3

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...