måndag 14 september 2020

I min brevlåda: Augusti 2020


Det har redan gått två veckor in i september (!?!!? hjälp) och det har därför blivit dags att visa upp vilka böcker som hittade hem till mig under augusti månad. Den här gången rör det sig om sex stycken böcker, varav fem av dem är från ett alldeles underbartfantastiskteuforiskt besök till Science Fiction-bokhandeln i Göteborg samt en bok som jag köpt begagnad av bästa Nelly.

Kafka på stranden - Haruki Murakami
Först och främst hängde den litterära giganten Murakamis Kafka på stranden med hem, och det var väl verkligen på tiden. Det här är väl en klassiker om något och näst intill ett måste att ha läst om man ska titulera sig själv som boknörd.

Aurora Rising - Amie Kaufman & Jay Kristoff
Jag har varit nyfiken på Aurora Rising ett bra tag nu, i synnerhet efter att ha sett så många positiva recensioner och med tanke på att boken har stadiga 4,16 i rating på Goodreads - det är inte illa pinkat. The Breakfast Club möter Guardians of the Galaxy i ett futuristiskt sci-fi-äventyr med rymdskepp, monster och aliens, hur spännande låter inte det? Det är i alla fall en kombination som tilltalar mig och visst kan det vara passande med ett uppiggande och actionpackat rymdäventyr i höstmörkret.

Nightchaser - Amanda Bouchet
Efter att ha läst och älskat Bouchets serie The Kingmaker Chronicles har hon blivit en av mina auto-buy authors och så fort jag upptäckte att hon påbörjat en ny serie (vilket tydligen helt har passerat mig förbi eftersom Nightchaser utkom redan 2019, frågan är bara HUUR?! kan jag ha missat det) fick självklart första delen hänga med hem. Det är roligt att se att Amanda Bouchet vågar sig på en för henne ny genre, science-fiction, då Nightchaser är en rymdopera med Robin Hood-liknande inslag. Hur som helst är jag supertaggad på att läsa den!

Wilder Girls - Rory Power
Jag föll väl först och främst för det vackra omslaget, men oj vad spännande Wilder Girls verkar vara. Boken handlar nämligen om en flickskola försatt i karantän efter att en våldsam farsot spridit sig på ön där skolan är belägen. Passande såhär i Corona-tider! Sjukdomen tycks ta livet av de flesta vuxna, men manifesterar sig på ett helt annat sätt hos ungdomarna som precis nått puberteten. Istället för att gå samma öde till mötes som de vuxna, orsakar sjukdomen mutationer och smärtsamma fysiska förändringar hos eleverna.

Manners & Mutiny - Gail Carriger
Sist ut från SF-bokhandeln är den fjärde och avslutande delen i Gail Carrigers steampunksfyllda serie Finishing School om Sophronia och hennes väninnor ombord på den flygande spionskolan. Jag har verkligen njutit till fullo under seriens gång och skrattat så att jag fått ont i magen. Riktigt sorgligt att serien nu är slut, men jag får helt enkelt kasta mig över ytterligare en av hennes serier, kanske The Custard Protocol?

Everything I Never Told You - Celeste Ng
Den här boken köpte jag alltså begagnad av Nelly, återigen tack! Jag har blivit ännu mer nyfiken på Celeste Ng efter att jag läste Little Fires Everywhere. Everything I Never Told You är dessutom Ngs debutroman.

Har ni läst någon av dessa titlar? Eller har det dykt upp något spännande i er brevlåda?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...