torsdag 15 oktober 2020

I min brevlåda: September 2020


Nu är det på tiden att jag visar upp vilka böcker som har hittat hem till mig under september månad. Det är två stycken tävlingsvinster samt ett par böcker jag köpt begagnat. Vad föredrar ni förresten - skriftliga inlägg med bilder eller Book Hauls i videoformat? Jag funderar lite på om jag ska våga mig på att göra en Book Haul nästa månad. Jag får suga lite på den karamellen!

Den femte årstiden - N.K. Jemisin
Först ut har vi en bok som jag vann när jag deltog i Boksniffarens tävling där man kunde vinna ett hemligt bokpaket. Jag vann det dystopiska paketet innehållandes Den femte årstiden, en godispåse och ett jättefint virkat bokmärke. Tack för det fina paketet! För mig var det en helt och hållet okänd bok, men den är redan utläst och även om jag hade lite svårigheter med att komma in i den till en början så var jag alldeles fast i slutet.

Strandläsning - Emily Henry
Återigen köpte jag en bok från bästa Nelly! Jag har varit sugen på att läsa Strandläsning ett bra tag nu efter att ha läst ett oräkneligt antal recensioner som höjer boken till skyarna, så när Nelly sålde boken på sin Instagram var jag snabb med att höra av mig. Konceptet tilltalar mig verkligen; två inspirationslösa författare ingår ett vad som går ut på att de byter genrer med varandra och sedan tävlar om vem som kan få sin bok utgiven först.

Det lilla bageriet på strandpromenaden - Jenny Colgan
När Jennifer rensade ur sina bokhyllor passade jag på att köpa fyra av hennes böcker; Det lilla bageriet på strandpromenaden, Vid min sida, Nothing Left To Burn och Contagion. Jag har tidigare läst och gillat Jenny Colgans Christmas at Rosie Hopkins' Sweet Shop som var perfekt för att få julkänslan att infinna sig, men jag får nog ta och spara Det lilla bageriet på strandpromenaden till sommaren! Tror denna sockersöta feel good-roman gör sig som allra bäst då.

Vid min sida - Sheila O'Flanagan
I somras läste jag O'Flanagans Den där kvällen och det gav mig definitivt mersmak att läsa fler av hennes varma, underhållande och lättlästa relationsromaner. Vid min sida är hennes senaste bok som översatts till svenska och jag hoppas att den är minst lika bra!

Nothing Left To Burn - Heather Ezell
Jag hade ingen aning om vad det här var för bok, men efter en snabb titt på Goodreads där den hade fått ganska bra betyg tyckte jag att den verkade väldigt intressant. Boken utspelar sig i Orange County i Kalifornien där en enorm skogsbrand snabbt närmar sig huvudkaraktärens familjehem. Staden tvingas evakuera och under det följande dygnet får vi följa Audrey när hon brottas med det faktum att hon kanske kommer förlora sitt hem.

Contagion - Erin Bowman
En rymd-thriller om en tjej och resten av hennes besättning som efter ett brådskande SOS-samtal åker för att utföra ett räddningsuppdrag på en avlägsen planet. När de väl anländer visar det sig att invånarna redan är döda och gruppen ska sedan försöka pussla ihop hela händelseförloppet och vad jag har förstått ska de röra sig om någon typ av rymd-zombies. Nej, men snälla. Hur coolt?

Halleholm: Lovisas val - Ruth Kvarnström Jones
Sist men inte minst vann jag en bok från Omnible! Det här verkar handla om någon slags släktfejd á la Romeo och Julia som utspelar sig i Stockholms skärgård. Ska bli mysigt att läsa!

Har ni läst någon av dessa titlar?

2 kommentarer:

  1. Det är så härligt med bokhögar! Jag har bara läst "Det lilla bageriet på strandpromenaden" som jag tyckte var rätt bra. Är inte så bevandrad vad gäller feelgood och liknande, men Colgans brukar vara rätt bra. "Contagion" lät häftig! Blir spännande att se vad du tycker om den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ren och skär lycka! <3 Jag har som sagt inte läst jättemycket av Jenny Colgan tidigare, men utifrån det lilla jag faktiskt har läst så gillar jag henne. "Det lilla bageriet" verkar vara en serie i tre (?) delar så det ska bli kul att få läsa en feelgood-serie för en gångs skull. För är det bara jag eller är det inte lite ovanligare att feelgood-böcker ingår i serier än exempelvis deckare och fantasy-epos? Och JA JA JA. "Contagion" verkar sjukt bra! Har fått så höga förväntningar nu att jag nästan är lite rädd för att läsa boken... Vill inte bli besviken :(

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller är du ett förlag som vill ge mig ett recensionsex? Eller vill du kanske bara säga hej?
KOMMENTERA!

Jag svarar på ALLA kommentarer, acceptera dock att jag kommer slänga dåliga kommentarer och spam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...